Jandarma istedi, çok sayıda ismin X hesabına erişim engeli geldi: Ertuğrul Kürkçü, Amberin Zaman ve Cansu Özdemir…

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları araştırmanın ardından, 81 X hesabı hakkında mahkemeye başvurdu.

  • ü
  • 28 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nın talebi üzerine Gümüşhane Sulh Ceza Hâkimliği, 81 X hesabına erişim engeli kararı aldı. 20 Ağustos tarihli karara, “Yaşama hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi” gerekçe gösterildi.

LİSTEDE 81 X HESABI VAR

VOA Türkçe’nin edindiği karar metnine göre, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları araştırmanın ardından, 81 X hesabı hakkında mahkemeye başvurdu.

JANDARMA İSTEDİ, ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Jandarmanın şikâyetine konu olan hesaplarla ilgili olarak mahkeme kararında, “terör örgütü propagandası yapmak suçunu oluşturacak şekilde yayımlarının olduğu görülmüş, bu nedenle milli güvenlik ile kamu düzeninin korunması açısından engellenmesinin önem teşkil ettiği değerlendirilmiştir” ifadesi kullanıldı.

YASAK KARARI

Şikâyeti değerlendiren Gümüşhane Sulh Ceza Hâkimliği hesaplar hakkında “içeriğin çıkarılması ve URL adreslerine erişimin engellenmesi” kararı verdi. Karar, gereğinin yapılması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’na (BTK) gönderildi.

Erişim engeli kararı verilen 81 URL adresi arasında Yeni Yaşam Gazetesi’nin X hesabı, Deniz Tekin, Öznur Değer, Berçem Mordeniz, Amberin Zaman, Besime Konca, Ertuğrul Kürkçü ve Cansu Özdemir gibi isimler yer aldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com