Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Erdoğan’a hitap etti: Millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik

Soylu'ya yakın olan Çetin'in İçişleri Bakanlığı tarafından emekli edilmek istendiğini öne sürülmüştü. Çetin'in suç örgütü liderleriyle fotoğrafları gündem olmuştu.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Arif Çetin

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuşan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, yaptığı konuşmada, “Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Türkiye yüzyılında, biz de kahraman şehitlerimizin izinde bayrağı savunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Çetin şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanım, zat-ı devletlerinizin buyurdukları gibi “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik… Sayın Cumhurbaşkanım, sayın Başkomutanım, Türkiye Yüzyılı’nda biz de aziz şehitlerimizin yolunda bayrağa sarılmaya hazırız.”

SOYLU’YA VE MAFYA LİDERLERİNE YAKIN

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu öne sürülen Jandarma Genel Komutanı Çetin’in İçişleri Bakanlığı tarafından emekli edilmek istendiğini öne sürülmüştü.

Arif Çetin’in, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar başta olmak üzere, Gürcistan’a firar eden Galip Öztürk ve ünlü gasp çetesi lideri ve tarihi eser kaçakçısı Selahattin Yılmaz’la fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

MAFYA LİDERLERİYLE ÇEKTİRDİĞİ FOTOĞRAFLAR İLE TANINDI

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, suç örgütleriyle ilişkili isimlerle olan yakınlığı ile biliniyor. Çetin, bu görüşmelere ilişkin 17 haber ve paylaşıma 17 Ekim tarihinde erişim engeli getirtmişti.

Arif Çetin, Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile…

Çetin’in cinayetten yargılanan Metro Turizm Sahibi Galip Öztürk başta olmak üzere, Mehmet Ağar ve Tolga Ağar’la fotoğrafları mevcut.

ERİŞİM ENGELİ GETİRTTİ

Geçen yıl Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in başvurusuyla 17 sosyal medya paylaşımını erişime engelledi. Mahkeme kararında, “Çetin’in adı kullanılarak itibarını zedeleyici nitelikte paylaşımlara yer verildiği ve kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle 17 içeriğin 5651 Sayılı Kanunun 9. Maddesi uyarınca erişime engellenmesine karar verildiği” ifade edildi.

Mahkeme kararının arkasında Arif Çetin’in avukatının Alaaddin Varol olduğu belirtildi. Geçmişte AKP Çankaya İlçe Başkanlığı da yapan Varol, AKP’den milletvekili aday adayı da olmuştu.

MEHMET AĞAR VE GALİP ÖZTÜR ‘AİLE DOSTU’

Geçtiğimiz yıl Mart ayında, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın ‘ basın danışmanı’ Ferhat Aydoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i ‘ziyaret’ ettiklerini duyurmuş, fotoğrafın gündem olmasıyla paylaşım kaldırılmıştı.

Arif Çetin, Ağar ailesiyle…

Orgeneral Arif Çetin’in ise daha önce, cinayetten yargılandıktan sonra Gürcistan’a kaçan ve burada tutuklanan Metro Turizm sahibi Galip Öztürk ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

AĞAR AİLESİNİN AİLE DOSTU

Çetin’in ayrıca Mehmet Ağar ve Tolga Ağar’la da samimi görüntüler vermişti.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ve beraberindeki generallerin, kirli geçmişiyle bilinen korucubaşı ve aşiret lideri Hazım Babat’ı ziyaret etmesi de tepkiye neden olmuştu.

Arif Çetin, ünlü gasp ve haraç çetesi lideri Selahattin Yılmaz’la da ‘aile dostu’. Çetin’in Yılmaz’la birçok fotoğrafı bulunuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com