İzzet Özgenç’in işaret ettiği ‘çakal’ kim?

Prof. Dr. İzzet Özgenç'in Anayasa değişikliği yapmak için Anayasa Mahkemesi kararına Yargıtay tarafından tanınmamasının ardındaki ismi 'çakal'ın bulunduğu iddia etti. Özgenç, ülkedeki hukuksuzlarda Devlet Bahçeli'nin büyük etkisinin olduğunu kaydetti.

  • ü
  • 29 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Ünlü ceza hukuk hocası Prof. Dr. İzzet Özgenç, Anayasa Mahkemesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararına Yargıtay tarafından restle karşılık verilmesi fikirinin ‘çakal’dan neşet ettiğini söyledi.

Prof.Dr. Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda. “Soruna duyarsız kalarak,bir kişinin milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili tartışma sürecinde Yargıtay’da seçkin üyeler üzerinden Anayasa Mahkemesine rest çekilmesinin ortaya çıkardığı devlet krizini FIRSATa çevirip Türkiye’de yeni bir anayasa yapma fikri, çakaldan neşet etmiştir.” dedi.

Özgenç, dün yaptığı paylaşımda ülkedeki hukuksuzlukların ardındaki isimlerden birisinin MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu ifade etmişti.

Özgenç, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Belirli konularda, hiç gerek olmadığı halde, bilinçli olarak Hukukun dışına çıkılmasında, bir hukuksuzluk girdabına çekilmemizde, süreç içinde yapılan yanlışlar dolasıyla, aksine hareket etme imkanı ortana kalkmış olan Sayın Cumhurbaşkanı’nın çevresini kuşatan bazı çakalların ve özellikle Sayın Devlet Bahçeli’nin belirleyici olduğunu müşahede etmekteyim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com