İzmir’deki elektrik akımı faciasında gözaltı sayısı 33 oldu

İzmir'de yolda elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 33'e yükseldi, 2 kişi ise aranıyor. Bilirkişi ön raporunda, İZSU ve GDZ Elektrik’in olayda ihmali olduğu belirlenmişti.

  • ü
  • 17 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

izmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 33’e yükselirken,  2 kişinin ise arandığı bildirildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘İZSU VE GDZ ELEKTRİK’İN İHMALİ VAR’

Bilirkişi ön raporunda, İZSU ve GDZ Elektrik’in olayda ihmali olduğu belirlenmişti. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Kablo derinliğinin 15 santimetreye düştüğü noktada, bu kadar küçük gömülme derinliğine neden olan etken; rögar kapağı bitişiğinden geçirilen beyaz renkli drenaj borusunun kabloları kapağa doğru yükseltmesi ve bu arada kablo koruyucu borunun bu bölümde iptal edilmiş olmasıdır. İZSU uygulamalarının sonucu olan bu durumun kazanın asli nedenlerinden biri olduğu kanaatindeyiz. Kabloların 36 ve 45 santimetre aralığındaki derinliğe gömülmüş olması, kazanın yaşanmış olmasının asli nedenlerinden biri olarak Gdz Elektrik’in uygulamaları sonucu olduğu kanaatine varılmıştır. Sonuç olarak her iki kurumun ihmalleri olduğu kanaatine varılmaktadır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com