İzmir’in 3 ilçesinde çıkan orman yangınları yayılıyor: Tahliyeler başladı

İzmir'in üç ilçesinde başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı. Alevler kısa sürede bölgede hayatı olumsuz yönde etkilerken tahliye işlemleri hızlandı. Yangınlar hava trafiğini de etkiledi.

  • ü
  • 19 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangını yayılıyor. Alevler kısa sürede bölgede hayatı olumsuz yönde etkilerken tahliye işlemleri hızlandı.

AA’nın bildirdiğine göre; İzmir’de Zafer Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibi ile çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi.

TOMA’LAR YANGIN SÖNDÜRÜYOR

Yangının kontrol altına alınması için Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 helikopter ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı TOMA’lar da görev yapıyor.

ALEVLER YÜKSELDİ, TAHLİYELER BAŞLADI

Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ile küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi.

Rüzgarın yönünü değiştirmesi nedeniyle farklı yönlerde yayılan yangın, Sarnıç Piknik Alanı civarında yerleşim birimlerine yaklaştı.

Alevlerin yerleşim birimlerine yakın noktada etkili olması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleriyle TOMA’lar, bu bölgeye yoğunlaştı.

HAVA TRAFİĞİ DE ETKİLENDİ

Yangının Adnan Menderes Havalimanı’na yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle aksamalar yaşanan hava trafiği normale döndü.

Havalimanında yaşanan aksamalar nedeniyle yolcu yoğunluğu yaşandığı öğrenildi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ UYGULANIYOR

Öte yandan; Sarnıç Mahallesi’nde tedbiren elektrik kesintisi uygulandı. Alevlerin çevredeki evleri tehdit etmesi nedeniyle polis ve jandarma ekipleri vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Alevlerin evlere sıçramaması için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye araçlarıyla TOMA’larla yangın ile evler arasına set kuruldu.

FOÇA’DA DA YANGIN ÇIKTI

Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığı kampüsünde de etkili oldu.

Yangına Orman Genel Müdürlüğüne ait hava ve kara araçlarıyla müdahale edilirken, çalışmalara askeri personelin de destek sağladığı belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com