İYİ Parti’nin itirazı değerlendiren YSK, Ordu ile ilgili kararını açıkladı

İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı olağanüstü itiraz reddedildi.

  • ü
  • 12 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı olağanüstü itiraz reddedildi.

Ordu’daki belediye başkanlığı seçimini AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07 puanla birinci sırada tamamlamıştı.

İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36,53’le ikinci sırada yer alırken, CHP adayı Zekai Sana yüzde 16,58 oranında oy almıştı.

Kürşad Zorlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Yüksek Seçim Kurulu Ordu’daki itirazımızı bugün de gündemine almadı. Her geçen gün ORDU halkının iradesi daha da tahrip oluyor! Tespit edilen usulsüzlük ve şaibeler Enver Yılmaz tarafından açık delilleriyle YSK’ya sunulmuş durumdadır. Adalete güvenmek istiyoruz! YSK Ordu’daki seçimleri derhal yenilemelidir…”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavvat Dervişoğlu, YSK’nın kararına tepki göstererek, “Ordu seçimlerinde tüm delilleriyle tespit ettiğimiz birçok şaibeye ve tam kanunsuzluğa karşı, 13 gündür sürdürdüğümüz haklı itirazımız, bugün YSK eliyle reddedilmiştir. Türk demokrasi tarihine yeni bir utanç vesikası olarak geçen bu karar ile; Orduluların helal oyları ve Sayın Enver Yılmaz’ın hakkı yok sayılmıştır. YSK yetkilileri, ellerindeki kanıtlara rağmen millet iradesine düşürdükleri bu gölgeyi açıklamak ve ortadan kaldırmak zorundadır!” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com