Çömez: TUSAŞ’a saldırı olurken MİT Başkanı AKP’ye ‘FETÖ’ brifingi veriyordu

İYİ Partili Milletvekili Çömez TUSAŞ saldırısına ilişkin, "Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı? Teröristler, taksinin şoförünü taksinin bagajına koydu, kimsenin haberi yok" dedi

  • ü
  • 24 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dün TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. İhmallere ve saldırının yapılış şekline dikkati çeken Çömez, TUSAŞ’ta bir güvenlik açığı olduğunu ve teröristlerin kolayca tesisin kapısına ulaştığını kaydetti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) silahlı saldırının olduğu sırada Millî İstihbarat Başkanı (MİT) İbrahim Kalın’ın AKP’lilere Gülen cemaati ile ilgili brifing verdiğini belirten Çömez, “Teröristler burada cirit atarken MİT Başkanı Sayın Kalın, AKP Genel Merkezi’nde siyasetçilere brifing veriyordu. Bu kadar vahim bir olay yaşanırken haberin yok muydu? Devletin en üst kurumlarından bir tanesinin başındaki Sayın Kalın, bir siyasi partiye giderek ‘FETÖ’yle ilgili brifing veriyor.” ifadelerini kullandı.

SALDIRI SIRASINDA BAKAN YERLİKAYA DAMAT BAYRAKTAR’IN STANDINDA

Öte yandan TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı sırasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, İstanbul’taki bir savunma fuarını gezmiş, Erdoğan Ailesi’nin damadı Selçuk Bayraktar’ın Baykar standında poz vermişti. Yerlikaya Ankara’da döndüğünde ise, 5 kişinin öldüğünü, 22 kişinin yaralandığını duyurmuş, “Büyük ihtimalle saldırıyı terör örgütü PKK’nın yapmış olduğunu değerlendiriyoruz.” demişti.

ÇÖMEZ’DEN ZOR SORULAR

İYİ Partili Çömez’ini saldırıya ilişkin soruları şöyle:

“Söz konusu teröristler Ankara’ya ne zaman ve nasıl geldiler? Sırtlarındaki mühimmat çantalarıyla ve uzun namlulu silahlarla Ankara’da nasıl boy gösterdiler? Eski İçişleri Bakanı ayakkabı numaralarından bahsediyordu. Soruyorum kendisine, bu teröristlerin ayakkabı numaraları kaçtı?

Teröristler burada cirit atarken MİT Başkanı Sayın Kalın, AKP Genel Merkezi’nde siyasetçilere brifing veriyordu. Bu kadar vahim bir olay yaşanırken haberin yok muydu? Devletin en üst kurumlarından bir tanesinin başındaki Sayın Kalın, bir siyasi partiye giderek ‘FETÖ’yle ilgili brifing veriyor.

Diplomatik pasaportlarımız verildi, teker teker ayrıca kimlikler çıkartıldı, taramalar yapıldı ve birkaç kademe güvenlik önleminden sonra buralara girebildik. Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı?

Teröristler, taksinin şoförünü taksinin bagajına koydu, kimsenin haberi yok. Teröristler, jandarma noktasına geldiğinde hiçbir kimlik kontrolü yapılmamış. Uzun namlulu silahlar taksinin içindeyken jandarma noktasından nasıl geçtiler?

Biraz ileride merkezi giriş var ve orada bir plaka tanıma sistemi var. Bu aracın kaçırıldığı belli, nasıl oldu da plaka tanıma sisteminden geçti?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com