İYİ Partili Çömez: İsrail’le ticaret Yunanistan ve Romanya üzerinden devam ediyor

İsraiL'le ticaretin devam ettiğini söyleyen Turhan Çömez, "Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat yapılıyor" dedi.

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Turhan Çömez - İYİ Parti Balıkesir Milletvekili TBMMde yemin etti. (Depo Photos)

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İsrail ile mal sevkiyatının sürdüğünü iddia etti. Çömez, Türkiye’den hareket eden gemilerin Yunanistan ve Romanya limanlarına uğradıktan sonra rotasını İsrail’e çevirdiğini söyledi.

Gazze saldırısından sonra da devam eden Türkiye’nin İsrail ile olan ticaretin bir süre önce kesildiği ve yasak geldiği açıklandı. Böylece Türk limanlarından İsrail’e yönelik ticaret de sona erdi. Ancak bazı Türk firmalarının Yunanistan ve Romanya üzerinden İsrail’e mal gönderdikleri iddia ediliyor. Türkiye’nin İsrail ile olan ticaretinin yasaklanmasının ardından Filistin’e olan ticaretinin aniden ve 12 kat birden artması da kuşku yaratmıştı. “Filistin’e mal gönderir gibi” İsrail’e sevkiyatların sürdüğü ileri sürülmüştü.

“ROTA DEĞİŞTİRİLİYOR, KUŞKU YOK”

Türkiye’den hareket eden gemilerin Yunanistan ve Romanya limanlarına uğradıktan sonra rotasını İsrail’e çevirdiği bildirildi. Konuya ilişkin Sözcü gazetesine konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez dikkat çekici iddialarda bulundu.

Çömez, “Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat devam ediyor. Bu konuda bize gelen bilgiler ve ciddi kuşkular var. Hükümet İsrail ile olan ticaretin tamamen yasaklandığını açıkladı ama farklı rotalar üzerinden İsrail’e mal sevkiyatının devam ettiği kuşkusu artık sadece kuşku olmaktan da çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com