İYİ Parti’den ‘hür ve müstakil’ savunması: Tekrar kaybetmeyi göze alamadığımız için bu yola çıktık

İYİ Partili Oktay Vural, İYİ Parti'nin yerel seçimler tek başına girmesine yönelik eleştirilere şu cevabı verdi: "Tekrar kaybetmeyi göze almadığımız için bu yola çıktık"

  • ü
  • 14 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Partili Oktay Vural.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Gazeteci Deniz Zeyrek’in yerel seçimle ilgili eleştirilerine sosyal medya üzerinden cevap verdi. Vural, ” Tekrar kaybetmeyi göze almadığımız için bu yola çıktık”dedi.

Deniz Zeyrek Sözcü gazetesinde yer alan yazısında, “Yerel seçimlerde alınacak bir zafer iktidar işin yeni bir aşama olacaktır.
Çok merak ediyorum İYİ Parti lideri Meral Akşener ve kurmayları, yerel seçimleri kaybetmeyi göze aldıkları gibi Cumhuriyetin, kadim devletin yerini bu kaotik, denetimsiz, siyasileşmiş siyasileşmiş aygıtına bırakmasını da kabul etmişler mi? Bu durumu bir beka sorun olarak görmüyorlar mı?” eleştirisinde bulundu.

Zeyrek’in bu eleştirisini alıntılayan Oktay Vural, “Tekrar kaybetmeyi göze almadığımız için bu yola çıktık. Belki de asıl cevaplanması gereken, başarısızlığa götüren sürecin tekrarıyla kaotik, denetimsiz, siyasileşmiş aygıtın değişmesine nasıl ulaşılacağı, tekrar kaybetmeyi göze alıp almadıkları sorusudur” dedi.

Vural’ın Zeyrek’e cevabı şöyle:

“Merakınızı gidereyim Sayın Zeyrek. Başta Genel Başkanımız olmak üzere İYİ Parti kadroları Cumhuriyetin ve kadim devletin yerini bu kaotik, denetimsiz, siyasileşmiş yönetim modeline bırakmasını kabul etmemiştir. Etmeyecektir de… 2019’da yerel seçimlerde aldığımız inisiyatifi ve 2023 seçimlerinde gösterdiğimiz fedakarlığı yakından bildiğinizi düşünüyorum. Maalesef 2023’te bu kaygılarımızla içerisinde yer aldığımız siyasi süreç ve yönetimi sonunda milli irade çoğunluğu sağlanamamıştır. Başarı sağlanamamış böyle bir süreç yerine milletimizden aldığımız mesajın idrakinde olarak yeni bir heyecanla bunu sağlamak için yola çıktık. Zaten tekrar kaybetmeyi göze almadığımız için bu yola çıktık. Belki de asıl cevaplanması gereken, başarısızlığa götüren sürecin tekrarıyla kaotik, denetimsiz, siyasileşmiş aygıtın değişmesine nasıl ulaşılacağı, tekrar kaybetmeyi göze alıp almadıkları sorusudur. İYİ Parti olarak milletimizin desteğini çoğunluğa ulaştırarak ve alternatif bir güzergah sunarak bunu sağlamaya hedefledik. “Nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinizin hiçbir önemi yok.’ Siyasetin veya siyasetçinin öznel gerçekleri yerine toplumun gerçeklerini dikkate alarak Türkiye’yi, Türk Milletinin geleceğini önceliyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com