İYİ Parti’de yaprak dökümü: İBB Grup Başkan Vekili Suat Sarı istifa etti

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı, liyakat kavramının partilerinde geçerli olmadığını belirterek, "Bu nedenle bu çatı altında ülkeme ve milletime faydalı olamayacağımı anladığım için İyi Parti üyeliği ve İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekiliği'nden istifa ediyorum"dedi.

  • ü
  • 19 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Suat Sarı, hem İBB Grup Başkan Vekilliği’nden hem de İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

Sarı, İBB Başkan adaylığı için partisine başvurmuş ancak kabul edilmemişti. Sarı’nın istifasıyla İyi Parti’nin İBB’deki meclis üyesi sayısı bire düştü.

İYİ Parti’din 2017 yılında İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak yola çıktıklarını anlatan Sarı, açıklamasına şöyle devam etti:”Ancak; gelinen noktada eğitim, liyakat gibi kamuoyunda sürekli dile getirilen çok değerli kavramların partimizde pek de geçerli olmadığını gördüm. Gerek milletvekilliği temayül yoklamalarında ve gerekse 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde gösterilecek adayların belirleme yönteminin, İyi Parti değerleri, ilkeleri ve politikalarına aykırı olduğuna tanık oldum. Sonuçta, dar bir çevrenin uyguladığı bu yanlış politikalar ve sonrasında alınan kararlar ile binlerce “Cesur Yüreğin” istifası ile karşı karşıya kaldık.

İşte tam da burada “Cesurlar Hareketi” sekteye uğramıştır. Bu nedenle bu çatı altında ülkeme ve milletime faydalı olamayacağımı anladığım için İyi Parti üyeliği ve İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekiliği’nden istifa ediyorum. Büyük Türk milletine her zamanki azim ve inanmışlıkla hizmet etmeye devam edeceğim. İyi Parti’nin iyi insanlarına çok teşekkür ederim. Ne mutlu Türküm diyene”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com