İYİ Parti’de ‘Akşener istifa’ sesleri yükseliyor: Kongre takvimini açıkla çağrısı yapıldı

Seçimden büyük bir hasarla çıkan İYİ Parti'de kongre çağrısı yapıldı. Eski Milletvekili Ahmet Çelik, seçime tek başına girilerek İYİ Parti'nin tabela partisi haline geldiğini belirtti.

  • ü
  • 01 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik.

Eski İYİ Parti Milletvekili ve Yeniçağ gazetesinin sahibi Ahmet Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek başına seçime girme kararı alarak partiyi tabela partisi haline getirdiğini belirterek, “Partimizi iktidar yapmak yerine şahsına dünyalık yapmayı tercih etmiştir. İYİ Parti ticari şirket haline getirilmiştir. Sayın Meral Akşener, sizin 1 dakika daha genel başkanlık makamını işgal etmeye hakkınız yoktur” dedi.

Çelik, sosyal medya üzerinen seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Çelik, Meral Akşener’in masadan kalkma senaryosu ile Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’a altın tepside sunduğunu belirterek, “2023 Genel Seçimlerinde milletvekili aday listeleri hakediş, liyakat, bilgi beceri bir kenara bırakılarak hazırlanmış ve İYİ Parti meclis grubumuzun bir kısmı büyük paralar ödeyerek milletvekilliği satın almıştır.” ifadesini kullandı.

Çelik, Akşener’in partinin tabanının isteklerini dikkate almayarak seçimlere tek başına girme kararıyla partiyi tabela partisi haline getirdiğini önü sürdü.

Çelik’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

“2023 Genel Seçimlerinde 6 partinin oluşturduğu ittifakın (6’lı masa) 18 ay boyunca yaptığı toplantılarda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı Türkiye tarafından bilindiği halde bir aday ismini genel başkanlar düzeyinde ifade etmemiş olan Sayın Meral Akşener kendi ifadesi ile “kazanması riskli” adayla seçime girilmesinin yolunu açmıştır.

Sürecin sonunda yaptığı itirazla Millet İttifakı seçmenini demoralize eden Sayın Meral Akşener’in oynadığı masadan kalkma tiyatrosu ile seçim, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a altın tepside hediye edilmiştir.

2023 Genel Seçimlerinde milletvekili aday listeleri hakediş, liyakat, bilgi beceri bir kenara bırakılarak hazırlanmış ve İYİ Parti meclis grubumuzun bir kısmı büyük paralar ödeyerek milletvekilliği satın almıştır.

Sayın Meral Akşener siyaseten rehin olduktan sonra, İYİ Parti’nin teşkilat ve seçmenlerinin taleplerini dikkate almayıp 31 Mart seçimlerine tek başına girme kararı alarak partimizi geleceği olmayan tabela partisi haline getirmiştir. Partimizi iktidar yapmak yerine şahsına dünyalık yapmayı tercih etmiştir. İYİ Parti ticari şirket haline getirilmiştir.

Sayın Meral Akşener, sizin 1 dakika daha genel başkanlık makamını işgal etmeye hakkınız yoktur. Partimizi yetkili organlarını acilen olağanüstü kongre takvimini açıklamaya davet ediyorum.

Kaybedecek zamanımız yoktur, bugünden itibaren 2028 seçimlerine hazırlanacağız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com