İYİ Parti, AKP’li ve MHP’li bürokratlara sicil affı istedi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, geçmiş dönemde disiplin cezası almış devlet memurlarına sicil affı getirilmesi için kanun teklifi verdi.

  • ü
  • 12 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, kamu görevlilerine verilen disiplin cezalarının affı ile sicillerinde bir düzeltme yapılmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Poyraz, Meclis’e verdiği kanun teklifine gerekçe olarak, Gülen cemaati mensuplarının geçmiş dönemde bazı devlet memurlarına haksız şekilde disiplin cezası verdiğini iddia etti. Ankara kulislerinde Poyraz’ın bu girişimi suça karışmış AKP ve MHP’li bürokratları kurtarma girişimi olarak değerlendirildi.

Poyraz’ın kanun teklifinin gerekçesi şöyle:

“Kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affedilmesine yönelik olarak son olarak 2006 yılında Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun yürürlüğe konulmuştur. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında FETÖ tarafından kamu kurumlarına yapılan sızmalar tespit edilmiş, bu örgütün pek çok kamu görevlisine haksız ve hukuksuz yaptırımlar uygulattığı ve kişilerin sicillerini bozduğu görülmüştür. Bu nedenle kamu görevlilerine verilen disiplin cezalarının affı ile sicillerinde bir düzeltme yapılması zorunludur. FETÖ’nün uzun yıllara sair olarak kamu kurum ve kuruluşlar ile kolluk ve yargıdaki yapılanmasının bir hiyerarşi içerisinde sevk ve idare edilmesi gerçeğinden hareket edilerek bu yapının kendisine karşıt ya da sorunlu gördüğü kamu görevlilerine karşı disiplin cezaları tesis ederek sicillerinin bozulmasına hatta ihraç edilmelerine sebep olduğu bilinmektedir. Bu yüzden teklifimizde çeşitli suçlardan ötürü meslekten çıkarma cezası almış olan kamu görevlilerine yönelik olarak idari ve adli soruşturma ve kovuşturmalara dahil olan FETÖ’ye üyelik, irtibat ve iltisaklı kişilerin bulunduklarının tespiti durumunda kamu görevlisine ilişkin soruşturmanın yenilenmesi gerekmektedir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com