İYİ Parti, AKP ve MHP’yle ‘ittifak’ yaptı, CHP’ye belediye kaybettirdi

Bilecik Belediye Meclisi’nde yapılan seçimi Mustafa Sadık Kaya, İYİ Parti, MHP ve AKP oylarıyla kazanarak yeni belediye başkanı oldu.

  • ü
  • 13 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Bilecik Belediye Meclisi’nde yapılan seçimi Mustafa Sadık Kaya, İYİ Parti, MHP ve AKP oylarıyla kazanarak yeni belediye başkanı seçildi.

Bilecik Belediye Başkanlığı için yapılan seçimde CHP 11, AKP’li 6, MHP’li 4, İYİ Partili 2 ve bağımsız 2 Meclis üyesi oy kullandı.

Oylamanın ilk turunda adaylardan CHP’li Melek Mızrak Subaşı 11, AKP’li Hasan Cinit 10, İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Mustafa Sadık Kaya’ya dört oy çıktı. Üçte iki çoğunluğun arandığı seçim ikinci tura gitti ancak sonuç değişmedi. Salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda ise Cinit adaylıktan çekildi ve bu turda Mustafa Sadık Kaya 14 oy aldı, Subaşı ise 11 oyda kaldı.

Kaya, açıklamasında “Üç defa başkanlık divanına başkanlık ettim, bu sefer ben aday oldum. Bilecik için hayırlı olsun. Bilecik’in ne ihtiyacı varsa paralar oraya harcanacak. Bunu Bilecik halkının bilmesini istiyorum. Bilecik için el ele verip çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Bilecik Belediyesi’ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunun ardından geçici olarak görevden alınan ve CHP’den ihraç edilen Semih Şahin, iki gün önce görevinden istifa etti.

İçişleri Bakanlığınca 25 Şubat 2022’de geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Şahin, 14 Haziran 2022’de de CHP’den ihraç edildi. Şahin’in istifasına kadar olan süreçte Subaşı vekaleten başkanlık görevini yürüttü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com