İtalyan Kilisesi’ne saldıran IŞİD’li 47 gün önce mahkemede serbest bırakılmış

İtalyan Kilisesi saldırganının 12 Aralık'ta görülen IŞİD davasında, mahkeme tarafından delil yetersizliği gerekçesiyle beraat ettiği ortaya çıktı.

  • ü
  • 07 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İtalyan Santa Maria Kilisesi’ne yönelik IŞİD’in yaptığı öne sürülen saldırıda, dikkat çekici bir ayrıntı ortaya çıktı. Saldırıyı katılanlardan birinin 2016’daki Atatürk Havalimanı saldırısına da katıldığı ve tutuklandığının öğrenilmesinin ardından, yakalanan bir şüphelinin 47 gün önce yargılandığı IŞİD davasından serbest kaldığı belirtildi.

İKİ SALDIRGAN DA IŞİD DAVASINDA YARGILANDI

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’ne 28 Ocak günü, IŞİD tarafından düzenlenen terör saldırısında yer alan saldırganlardan birinin, daha önce 2016 yılındaki Atatürk Havalimanı saldırısına katıldığı ve tutuklandığı ortaya çıktı.

Bu şok edici gelişmenin ardından, bir başka saldırganın da 47 gün önce bir IŞİD davasından serbest bırakıldığı belirlendi.

İKİ SALDIRGAN TANIŞIYORMUŞ

10 Haber’de yer alan habere göre, Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırıda tutuklanan Alısher Ugli Mirzoev, saldırıdan kısa bir süre önce başka bir IŞİD davasından serbest bırakılmıştı. Mirzoev ile birlikte yargılanan ve serbest bırakılan Muhammed Dakiev de kilise saldırısının ardından tutuklanan isimler arasında.

Dakiev, Çeçenistan’dan Rusya’da askerlik yapmak istemediği için ayrıldığını ifade ederken, IŞİD davasından gözaltına alındığında Mirzoev ile tanışıklığını itiraf etti.

CEZA TALEBİNE RAĞMEN BERAAT EDİLDİ

Dakiev, savcılık ifadesinde, ABD’ye gitmek amacıyla Meksika’ya uçak bileti olup olmadığını Mirzoev’den sorduğunu belirterek, bu kişiyle başka bir bağlantısının olmadığını açıkladı.

Ancak, 12 Aralık’ta görülen IŞİD davasında, savcının terör örgütü üyeliğinden cezalandırılması talebine rağmen, mahkeme delil yetersizliği gerekçesiyle tüm sanıkların beraatine karar verdi.

İSTİNAF AŞAMASINDA TERÖR SALDIRISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Savcının bu karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşıdığı ve şu anda istinaf mahkemesinin vereceği kararın beklenmekte olduğu bildirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com