İşten atılan CarrefourSA işçileri eylemde: ‘Mesajla da tehdit ediyorlar’

Esenyurt'ta bululan CarrefourSA deposunda çalışan DGD-Sen üyesi depo işçileri, işten atılanların geri alınması ve maaşlarına zam yapılması talebiyle 6 gündür eylem yapıyor.

  • ü
  • 17 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan Sabancı Holding’in sahibi olduğu CarrefourSA deposunda DGR isimli taşeron firmaya bağlı çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi iş yeri temsilcilerinin işten atılmasının ardından başlatılan eylem altıncı gününde sürüyor.

İşçiler, “Bizi mesajlarla tehdit ediyorlar. İşten mi çıkarıldık, burada mıyız, izinli miyiz hiç bir şey bilmiyoruz. Biz buradayız ama muhatap olacağımız kimse yok” açıklamasını yaptı.

‘İŞTEN Mİ ÇIKARILDIK, İZİNLİ MİYİZ, HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUZ’

Eylemin altıncı gününde, kamuoyuna da çağrı yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Esenyurt CarrefourSA depo çalışanları olarak eylemdeyiz, grevdeyiz. Bizim zam talebi oldu, karşılanmadı. Karşımızda bir muhatap bulamadık. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınmasını istedik buna da olumlu bir yanıt olamadık. Bununla ilgili altı gündür direniyoruz.

KAMUOYUNA ÇAĞRI: BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN

Dün depoyu biz buradayken, içeride eşyalarımız varken kilitlediler. Bizi mesajlarla tehdit ediyorlar. İşten mi çıkarıldık, burada mıyız, izinli miyiz hiç bir şey bilmiyoruz. Biz buradayız ama muhatap olacağımız kimse yok. Mesajlarla, attıkları numaraları arıyoruz fakat açmıyorlar. Biz yalnız bırakıldık, siz bizi yalnız bırakmayın.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com