İşte AA’ya İsrail’le ticareti aklayan kişi: ‘İstanbul’da yaşıyor, Gazze umrunda değil’

AA’ya İsrail ile ticareti aklayan kişinin İstanbul'da yaşadığı, İsrail devletinden sertifika alan ilk şirket olmakla övündüğü, Gazze'nin umrunda olmadığı iddia edildi.

  • ü
  • 08 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Anadolu Ajansı’nın (AA) Türkiye ile İsrail arasındaki ticarete ilişkin protestoların artmasından sonra, “Filistin’e yardımlar İsrail üzerinden gidiyor” başlığıyla İsrail ile ticareti aklayan haberinde konuşan kişinin kimliği ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan, İstanbul’da yaşayan Filistinli zengin Mahmoud Waher için, ““Gazze umrunda değil” ifadelerini kullandı.

AA, İsrail ile Türkiye arasındaki ticarete tepkilerin yükselmesinin ardından “Filistin’e gönderilen malların, İsrail üzerinden geçmek zorunda” iddiasına ilişkin bir haber hazırladı. Haberle İsrail ile olan ticari ilişkiler, Filistin’e giden yardımlar üzerinden gizlenmeye çalışıldı.

Bu haberlerden birinde ‘ticaret rotası’ anlatılırken, bir diğerinde de Filistinli tüccar olduğu iddia edilen bir kişinin görüşlerine yer verildi.

‘İSTANBUL’DA YAŞIYOR, GAZZE UMRUNDA DEĞİL’

AA’nın haberindeki söz konusu tüccarın İstanbul’da yaşayan ve ‘Gazze ile ilgisi olmayan’ bir zengin olduğu ortaya çıktı.

İsrail-Türkiye arasındaki ticareti gündeme getiren gazeteci Metin Cihan, bu konuda bir paylaşım yaparak AA’nın haberde konuştuğu kişinin “Porsche ile poz veriyor. İsrail devletinden sertifika alan ilk şirket olmakla övünüyor. Gazze umrunda değil” ifadelerini kullandı.

Cihan’ın paylaşımında söz konusu ismin lüks araçlarla çektiği fotoğrafları da dikkat çekti.

Paylaşımın ardından Filistinli tüccar Waher’in sosyal medya hesaplarını kilitlediği ortaya çıtı. İşte Cihan’ın paylaşımı:

Anadolu Ajansı’nın İsrail ile ticareti aklamak için bulup konuşturduğu, “İsrail ile ticaret kesilirse biz zarar görürüz” diyen Filistinli zengin Mahmoud Waher’i merak ettim, araştırdım, buldum. İstanbul’da yaşıyor. Porsche ile poz veriyor. İsrail devletinden sertifika alan ilk şirket olmakla övünüyor. Gazze umrunda değil.

Muhtemelen bir süre sonra kapatır ama hazır açıkken buyrun siz de profili inceleyin: https://facebook.com/mahmmoud.wher

Siz de bir şeyler bulursunuz.

Videoda konuşturulan diğer kişi de babası.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com