İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kaç puan var?

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında ikiye bölünen İstanbul seçmeni "Kim seçilecek?" sorusuna çarpıcı bir yanıt veriyor. İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 50.5 çıkıyor.

  • ü
  • 23 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Hürriyet Gazetesi’nin AKP’ye yakınlığı ile bilinen yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde İstanbul seçimlerine ilişkin bir anket sonucu paylaştı. Selvi’nin yayınladığı ankette İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun önce çıkması şaşırttı.

Optimar’ın 16-19 Ocak tarihleri arasında 2 bin 205 kişi üzerinde yaptığı ankete göre, Murat Kurum’un Ekrem İmamoğlu’na göre 4.2 puan geride olduğu görülüyor.

MURAT KURUM MU, EKREM İMAMOĞLU MU?

Ankete göre, “Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu seçilmelidir?” sorusuna “Murat Kurum” yanıtını verenlerin oranı yüzde 42.1, “Ekrem İmamoğlu” yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 46.3. Kararsızların oranı yüzde 5.7, hiçbiri diyenlerin oranı ise yüzde 5.9.

KARARSIZLAR VE HİÇBİRİ SONUCU DEĞİŞTİRİR Mİ?

Bu sonuçlara göre, Murat Kurum’un Ekrem İmamoğlu’na göre 4.2 puan gerisinde olduğu görülüyor. Ancak, kararsızların ve hiçbiri diyenlerin oranı da dikkate alındığında, seçimin bıçak sırtı olduğu söylenebilir.

ANKET NE SÖYLÜYOR?

İstanbul seçmeni kararsız değil. Adaylar kazanmak için birbirinin seçmeninden oy almak ve kararsız olan ve hiçbiri diyen yüzde 11.6’lık seçmen grubunu kazanmak durumunda.

KİM SEÇİLECEK SORUSUNDA İMAMOĞLU AÇIK ARA ÖNDE

İstanbul seçmeni kararsız değil. Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında ikiye bölünmüş durumda.

Murat Kurum ve AK Parti açısından yıkılması gereken bir algı da şu: “Kim seçilecek?” sorusuna ankete katılanların yüzde 41.7’si Murat Kurum derken, Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 50.5 çıkıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com