İstanbul’da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD’li yakalandı

Bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyesi Cemal A.Y., İstanbul Bağcılar’da evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Yatağının altında kılıç bulunan Cemal A. Y. tutuklandı.

  • ü
  • 30 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

IŞİD’in İstanbul’da eylem hazırlığında olduğunu belirlendi. Ekipler bunun üzerine örgütün İstanbul’daki bağlantılarını takibe aldı.

DHA’da yer alan habere göre, yapılan çalışmaların ardından Suriye’de bomba yapımı ve bombalı terör saldırısı eğitimleri alarak terör örgütü IŞİD’in sözde üst düzey sorumlularından gelen saldırı talimatı üzerine kaçak yollarla Türkiye’ye gelen IŞİD’li Cemal A.Y.’nin izine rastlandı. Ekipler şüpheliyi olası bir saldırıdan önce yakalamak için çalışmalarına yoğunluk verdi.

Ekiplerin çalışmalarının ardından şüphelinin Bağcılar’da terör örgütü IŞİD tarafından yerleştirildiği ve saklandığı adres tespit edildi. Belirlenen adrese özel harekat destekli operasyon düzenlendi. Bombalı terör saldırısı hazırlığında olduğu tespit edilen Cemal A.Y. yakalanarak gözaltına alındı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

TUTUKLANDI

Evde yapılan aramada çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve dijital materyal bulundu. Yatağın altında da bir kılıç ele geçirildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cemal A.Y. “Terör Örgütü’ne Üye Olmak” suçundan tutuklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com