İsrail’le ticareti ifşa eden gazeteci Cihan’dan ‘ihracat kısıtlaması’ yorumu: Bayram namazında oluşacak tepkilerden korktular

Gazeteci Metin Cihan, İsrail ile olan ticaretin kısıtlanması kararının gelen tepkilerden korkmalarından kaynaklandığını belirterek, "Öte yandan, kirli ve kanlı ticaretlerini itiraf etmiş oldular"dedi.

  • ü
  • 09 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

İsrail’e yapılan ihraçları ülke gündemine taşıyan gazeteci Metin Cihan, 54 üründe ihracat kısıtlamasına gidilmesinin Bayram namazında ortaya çıkacak tepkileri önleme amaçlı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin İsrail’e barut, silah aksamı ve hava aracı parçası sattığını devletin kayıtları üzerinden ortaya çıkaran gazeteci Metin Cihan, Ticaret Bakanlığı’nın İsrail’in Gazze’ye insanı yardımı engellediği gerekçesiyle 54 üründe ihracat kısıtlamasına gitmesini sosyal medya üzerinden değerlendirdi.

İstanbul Taksim’de İsrail ile ticaretin kesilmesi için bir grup gencin yaptığı protestoya polis sert müdahalede bulunması sonrasından artan tepkiler iktidarın gözünü korkuttu. Eylemcilerin toplumun farklı kesimleri tarafından savunulması üzedine iktidar, Gazze’ye yardımı engellediği gerekçesiyle ihracat kısıtlamasına gitti.

Metin Cihan, Bayram namazında ortaya çıkacak tepkilerden iktidarın korktuğunu belirterek, “İsrail ile ticareti kesme değil ama en azından kısıtlama kararı bence en çok bu yüzden. Öte yandan, kirli ve kanlı ticaretlerini itiraf etmiş oldular. Gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğim”dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com