İsrail’in tohumunu Türkiye’ye MHP’li vekil getiriyor: Yerli tohuma darbe

Gazeteci Metin Cihan, İsrail merkezli dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye distribütörü Agrosel'in sahibinin MHP'li Milletvekili Hilmi Durgun olduğunu öne sürdü.

  • ü
  • 07 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Hilmi Durgun - MHP Antalya Milletvekili (Depo Photos)

Gazeteci Metin Cihan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda İsrail’in dev tarım şirketi Haifa’nın Türkiye’deki faaliyetlerinin, MHP’li Milletvekili Hilmi Durgun’a ait Agrosel firması üzerinden yürütüldüğünü iddia etti.

Metin Cihan, Türkiye’nin tarım politikalarını eleştirerek, yerli tohum üretiminin yok edilip çiftçinin yabancı tohumlara mecbur bırakıldığını söyledi. İddialarına göre, bu süreçte İsrail’in dev tarım şirketi Haifa’nın tohumlarının Türkiye’ye girişi, MHP’li Milletvekili Hilmi Durgun’un sahibi olduğu Agrosel firması üzerinden gerçekleşiyor. Cihan, “Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi İsrail ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail’in dev tarım şirketi Haifa’nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen Hilmi Durgun” ifadelerini kullandı.

‘YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN’

İşte Cihan’ın o sosyal medya paylaşımı:

“Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi israil ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail’in dev tarım şirketi Haifa’nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen Hilmi Durgun”

YERLİ TOHUMA MHP DARBESİ

Bu iddialar, Türkiye’de yerli tohum üretiminin önemine ve yabancı tohum bağımlılığının getirdiği risklere dikkat çekiyor. Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin 5 aylık dönemde 2.5 milyar dolarlık hacme ulaşması, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin boyutunu ortaya koyuyor.

GAZZE İLE İLGİLİ PAYLAŞIMLAR YAPMIŞ

Öte yandan Hilmi Durgun’un, İsrail bağlantısına rağmen sosyal medya hesabından yaptığı Gazze’yle ilgili paylaşımlar dikkat çekiyor.

Durgun bir paylaşımında, “Kudüs güvende değilse, Gazze güvende değilse, Halep güvende değilse, Kerkük güvende değilse, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, altını çizerek belirtiyorum ki, Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir” ifadelerini kullanıyor.

‘YOLA REVAN OLMAZSAM NAMERDİM’

Durgun, Bahçeli’nin konuşmasına referans verdiği bir diğer paylaşımında ise devletin istemesi, milletin destek vermesi ve şartların da gerektirmesi durumunda Gazze’de insanlık mevziisine girmek için “Yola revan olmazsam namerdim” diyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com