İsrail’in ‘Saddam’ hatırlatmasına Dışişleri’nden ‘Hitler’li yanıt: Netanyahu’nun sonu onun gibi olacak

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sonu Saddam gibi olacak" açıklamasına sert tepki gösterdi. Açıklamada, "Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak" denildi.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Saddam görüntüsü ile yanıt vererek, “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden gidiyor ve İsrail’i tehdit ediyor. Ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı” demesine “Hitler” ile yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı aç.ıklamasında, “Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun sonu da öyle olacak” ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz” değerlendirmesi yer aldı.

İnsanlığın Filistinlilerin yanında duracağı belirtilen açıklamada, “Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak” ifadesine yer verildi.

HAKAN FİDAN: CUMHURBAŞKANIMIZ İNSANLIK VİCDANININ SESİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrailli bazı yetkililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef olan söylemlerine ilişkin tepki gösterdi.

Fidan, “Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com