İsrail’e silah sağlayan firmayı protesto eden Adem Özköse serbest bırakıldı

İsrail'in büyük oranda silah satışı yapan BAE Systems firmasını protesto ettiği için gözaltına alınan Adem Özköse serbest bırakıldı.

  • ü
  • 25 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Adem Özköse, Saha Expo fuarında İsrail ordusuna silah sağlayan BAE Systems’i protesto ederken güvenlik görevlileri tarafından boğazı sıkılarak çıkarıldı ve gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan Özköse, sosyal medya hesabından “mücadeleye devam” mesajı verdi.

İsrail’in Gazze’deki katliamlarına devam etmesine rağmen Türkiye’nin İsrail ile ticareti sonlandırmaması gündem konularından biri olmaya devam ederken gazeteci Adem Özköse, İsrail ordusuna silah tedarik eden BAE Systems’in İstanbul’da düzenlenen Saha Expo fuarındaki varlığını protesto ettiği sırada güvenlik görevlileri tarafından boğazı sıkılarak, ağzı kapatılarak alandan uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı.

Özköse’nin kurucusu olduğu Muştu Gençlik isimli kuruluş, daha sonra Özköse ve bir kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Özköse, serbest bırakıldıktan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “mücadeleye devam” mesajı verdi.

 


Fuar Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılımı ve desteği ile gerçekleştiriliyor.

GAZZELİLER BAE SYSTEMS’İN SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLDÜ

İngiltere merkezli savunma şirketi BAE Systems, İsrail ordusunun en büyük silah tedarikçilerinden biri olarak biliniyor ve şirket, Gazze’deki sivil ölümlerinden sorumlu tutularak dünyanın birçok yerinde protesto ediliyor. Bu bağlamda, Saha Expo fuarındaki katılımı da eleştirilerin odak noktası oldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana 42 binden fazla sivil hayatını kaybetti ve İsrail, bu süreçte BAE Systems tarafından üretilen çeşitli askeri ekipmanları kullandı.

BAKÜ’DE ORTAK FUAR KATILIMI

İstanbul’daki fuar skandalı öncesinde, Baykar’ın İsrail Aerospace Industries (IAI) ile Azerbaycan’da ortak bir savunma fuarı düzenlediği ortaya çıkmıştı. Türkiye’nin İHA ve SİHA üreticisi Baykar, İsrail’in savaş uçakları ve silahlarını üreten IAI ile aynı platformda yer aldı. Bu gelişme de Türkiye’nin İsrail’e yönelik eleştirilerine tezat oluşturan bir durum olarak değerlendirilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com