İsrail ile yoğun ticari ilişkileri ilk kez teyit eden Erdoğan: O iş artık bitti

Erdoğan, İsrail ile ticari ilişkileri ilk kez doğrularken,  "İsrail'le yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Gazeteci Metin Cihan, "İsrail ile kirli ticareti Erdoğan da teyit etti" dedi.

  • ü
  • 24 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ticari ilişkiler için “O iş bitti” dedi. Erdoğan, Steinmeier ile düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsrail ile ticari ilişkileri ilk kez teyit ederken,  “İsrail’le yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Gazze’ye yönelik saldırıları dolayısıyla İsrail ve Başbakan Benjamin Netanyahu’yu eleştirmesi ile İsrail’le olan yoğun ticari ilişkileri nasıl birlikte yürüttüklerine ilişkin soruya verdiği yanıtta, “Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım (Hakan Fidan) açıkladı” dedi.


Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Hamas’ın İsrail’e yönelik terör saldırısının ardından İsrail sert karşılık vermiş ve Gazze’yi ablukaya almıştı. İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları sürerken Türkiye ile yapılan ticaretin devam ettiğini duyurduğu için iktidarın ve iktidar medyasının hedefinde olan gazeteci Metin Cihan, Erdoğan’ın açıklamaları sonrası paylaşımda bulundu.

‘ERDOĞAN İSRAİL İLE KİRLİ TİCARETİ KABUL ETTİ’

Cihan, “İsrail ile kirli ticareti Erdoğan da teyit etti. Çünkü ilk kez bir gazeteci sorabiiliyor, çünkü uluslararası basın toplantısı.” ifadelerini kullandığı paylaşımında şunları söyledi:

“Gazze’de katliam devam ederken, 6 ay boyunca, İsrail ordusuna lojistik destek niteliği de taşıyan yoğun ticari ilişkiler içinde olduğumuzun itirafıdır.

‘BİTMEDİĞİNİ BİLİYORUZ YA NEYSE…”

6 ay sonra, 40 bin insan öldükten sonra, “artık o iş bitti” diyor Erdoğan. Bitmediğini de biliyoruz ya neyse. Oğlunun İsrail ile ticaretini kanıtladım diye bana dava açtı. Milletvekilleri ve Bakanlar İsrail ile ticareti soranları gözaltına aldırdı. Kim bu ticarete karşı çıkıyorsa olmadık şeylerle suçlandı, hakarete uğradı. Gençleri polise dövdürdüler. Değdi mi?

‘BÖYLE BİR GAZZE HASSASİYETİ’

En acısı ne biliyor musunuz? Belki halk bilmiyordu ama Erdoğan pekala biliyordu. “Yoğun ticari ilişkilere” bile isteye devam etti. Ortaya çıkmasaydı aynen devam edecekti. Böyle bir Gazze hassasiyeti, böyle bir Filistin davası.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com