İş insanı Sedat Ocakçı ve eşi ‘kaçma hazırlığı’ iddiasıyla gözaltına alındı

Ocakçı Holding’in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı ile birlikte yurt dışına kaçış hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. 

  • ü
  • 07 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’de bir tür ponzi dolandırıcılık sistemi olan yüksek kazanç vaadiyle 2.5 milyar TL’lik vurgun yaptığı öne sürülen Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ile eşi Seçilay Ocakçı gözaltına alındı. Operasyonda toplam gözaltı sayısı 26’ya yükseldi.

Seçil Erzan’ın futbolcuları dolandırdığı iddiasıyla ortaya çıkan ponzi skandallarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Yozgat’ta dron fabrikası kurma vaadiyle tanınan Ocakçı Holding ile ilgili operasyon başlatılmıştı. İzmir’de, yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL para topladığı belirtilen Ocakçı Holding’in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı’nın da aralarında olduğu 30 kişi hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltı kararı verilmişti.

Ocakçı Holding’in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı ile birlikte yasa dışı yollarla yurt dışına kaçış hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

OCAKÇI ÇİFTİ İÇİN ‘YURT DIŞINA KAÇACAKTI’ İDDİASI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ocakçı’ya ait 3 ayrı iş yerinde sabah saatlerinde arama yaptı. Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı Adana’da saklandıkları ikamette emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

BİNLERCE MAĞDUR VAR, ALACAKLARINI BEKLİYOR

Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı, yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han’ın holdinge ait 2 milyar 500 milyon TL’lik soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığını iddia etmişti. Paraları ödeyeceğini söyleyen iş adamı Sedat Ocakçı’nın bir haftadır ortadan kaybolduğu ifade edilirken, aylık yüzde 17’lik faiz verileceği vaadiyle paralar toplandığı ve bu şekilde büyük vurgun yaptığı iddia edildi.

Sedat Ocakçı, Yozgat’a dron fabrikası kuracağını iddia etmişti.

Holding binasının girişindeki levhalar kaldırılıp, binaya kiralık pankartı asılınca mağdurlar isyan etti. Evini ve arabasını satıp kredi çeken, elindeki paraları Ocakçı’ya veren mağdurlar dün Çiğli ilçesindeki Hira Danışmanlık Eğitim ve Yazılım önünde toplanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com