İran’da casus avı: 30 kişi gözaltına alındı

İsmail Haniye suikastıyla ilgili olarak İran'da 30 kişinin sorgulandığı belirtildi. İranlı yetkililer, Haniye suikastının şifreleri odasına girdiği 23.40’tan patlama anı olan 02.00’ye dek geçen 140 dakikalık zaman diliminde olduğunu düşünüyorlar.

  • ü
  • 03 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’da suikasta uğramasının ardından, Tahran’da casus avı başladı. İsrail’in Hamas liderine yönelik gerçekleştirdiği bu suikast, İran’da geniş çaplı bir soruşturmanın fitilini ateşledi. Tahran’da kurulan özel birim, Heniyye’yi korumakla görevli General Fetullah Camiri dahil 30 kişiyi sorguluyor.

İran İçişleri Bakanlığı ve ordu bünyesinde oluşturulan özel birim, Heniyye’nin İran’a ilk gelişinden suikast anına kadar olan tüm anları ve temas kurduğu kişiler ile kurumları mercek altına aldı. Gözaltına alınanların sayısının 30’u geçtiği belirtiliyor. İran kaynakları, Haniye suikastının şifrelerinin, odasına girdiği 23.40’tan patlama anı olan 02.00’ye kadar geçen 140 dakikalık sürede gizli olduğunu belirtiyor.

‘İSTİHBARAT VE KORUMALAR ARASINDA YETKİ KARMAŞASI VAR’

Eski İranlı istihbaratçı Ali Rezai, koruma ve istihbarat birimleri arasında ciddi görev-yetki karmaşası ve iç çekişmeler yaşandığını, son olayın bu zafiyeti zirveye çıkardığını ifade etti. Rezai, devlet içinde Heniyye suikastı özelinde kimlerin hangi dış servislerle iş birliği içinde olduğunu ve ihanetin hangi mevkilerde olduğunu araştırdıklarını belirtti. Heniyye’nin korumasından sorumlu Ensar el-Mehdi birimi, aynı zamanda İran Cumhurbaşkanı’nın korumasından da sorumlu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Heniyye’nin 140 dakika içindeki tüm görüşmeleri ve orada olduğunu kimlerin bildiği, sorumluların o esnada kimlerle temas kurduğu araştırılıyor. Ayrıca, Tuchal Tepe bölgesinde yürüyüş yaptıklarını iddia eden 10’dan fazla kişi de sorgulanıyor.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com