İran televizyonu: Dünya, önümüzdeki saatlerde çok önemli gelişmelere tanıklık edecek

İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" açıklamasında bulundu. Son gelişmelere göre, ülke genelindeki televizyon kanalları normal yayınlarını keserek askeri klipler yayınlamaya başladı.

  • ü
  • 03 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

KREATİF STOK - İran ve İsrail. (Cumhur Yetmez - Depo Photos) (Editörlere Not: Görsel, yapay zeka ile üretilmiştir)

İran Devlet Televizyonu, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” açıklamasında bulundu.
Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim yükselmişti.

Son gelişmelere göre, ülke genelindeki televizyon kanalları normal yayınlarını keserek askeri klipler yayınlamaya başladı. Dışişleri Bakanlığı, İsrail’de yaşayan vatandaşlarına yönelik olarak, “Herkesi İsrail’den ayrılmaya çağırıyorum. Olacaklardan kendi hükümetleri sorumludur” şeklinde bir uyarıda bulundu.

AVRUPA ÜLKELERİ DE UYARDI

Avrupa ülkeleri de vatandaşlarına çağrıda bulunarak, bölgede yaşanan gerginlik nedeniyle İran’dan ayrılmalarını önerdi. Fransa ve Polonya, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin suikasta uğramasının ardından İran’daki vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti. Fransa, İran’a gitmenin resmi olarak tavsiye edilmediğini belirtti; Polonya ise, güvenlik durumundaki istikrarsızlık nedeniyle bu ülkeden ayrılmanın zorlaşabileceğini ifade etti.

UÇAK SEFERLERİ ERTELENDİ!

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları, yaşanan gerginlik sebebiyle bu gece İran’a yapılacak uçuşlarını ertelerken, Singapur Havayolları da İran hava sahasını kullanmayacağını ve alternatif rotalar seçeceğini açıkladı.

Bölgede yaşanan gerilim, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikastın ardından arttı. ABD basını, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in İsrail’e doğrudan saldırı emri verdiğini iddia etti. Bu emrin, sabah saatlerinde yapılan Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında verildiği belirtiliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com