Incel alarmı: Emniyet surlardaki vahşetin ardından nihayet harekete geçti

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i canice katlettikten sonra surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

  • ü
  • 07 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da Semih Çelik adlı bir erkek, 2 kadını katlettikten sonra surlardan atlayarak intihar etmişti. Kan donduran vahşetin ardından Çelik’in telefonunda yapılan incelemede dikkat çeken bir detay tespit edildi. Semih Çelik’in bir mesajlaşma uygulamasında incel olarak isimlendirilen kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı. Emniyetin incel gruplarını gözlem altına aldığı öğrenildi.

İstanbul’da cuma günü yarım saat arayla kendisi gibi 19 yaşında olan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i canice katlettikten sonra surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

TELEFONUNDA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yapılan çalışmalar sonrasında Çelik’in telefonunda bir mesajlaşma uygulaması üzerinden incel olarak isimlendirilen kişilerin olduğu bir gruba üye olduğu ve bu kişilerle iletişim kurduğu ortaya çıktı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Emniyet ekipleri, Semih Çelik’in işlediği cinayetlerin ardından sosyal medya platformlarından bu tanıma uyan kişilerin destekleyici mesajları üzerine harekete geçti. Siber devriye ekiplerinin incel akımı başta olmak üzere cinsel, şiddet ya da ırkçı içerikli paylaşım ve yayın yapan hesap ve siteleri gözlem atına almaya başladı.

INCEL NEDİR?

Geçtiğimiz Cuma günü Fatih’te yaşanan vahşetin ardından gündeme gelen incel kelimesi İngilizcede “involuntary celibacy” yani “istemsiz bekar” tamlamasının kısaltılması olarak kullanılıyor. Bu kelime kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman olan şiddet yanlısı kişiler için kullanılıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com