İmamoğlu’ndan ‘Gazze düşerse’ yorumu: Murat Kurum, cumhurbaşkanına laf atıyor

İmamoğlu, Kurum'un 'İstanbul düşerse, Gazze düşer' sözüyle ilgili olarak, "Ya şaka gibi ya. Kendi Cumhurbaşkanı'na laf atıyor. 'Sen Gazze'ye yardım yapamadın, ben belediye başkanı olup yardım yapacağım' diyor" dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi AKP’nin adayı Murat Kurum ile ilgili olarak, “Allah herkese öyle bir rakip versin derim de ayıp olur. Vasat tavırları keşke yapmasa, ben öyle bir rakip istemem”dedi. İmamoğlu, Kurum’un ” ‘İstanbul düşerse, Gazze düşer” sözüyle ilgili olarak, “Ya şaka gibi ya. Kendi Cumhurbaşkanı’na laf atıyor. ‘Sen Gazze’ye yardım yapamadın, ben belediye başkanı olup yardım yapacağım’ diyor” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’de  700 tane terörist çalıştığı iddiasıyla ilgili olarak, “Ben göreve geldim, siyasi sataşmaya, saldırıya uğradık. Seçim elimizden alındı. İptal edildi. Hırsızlar dendi. 700 terörist var dendi sandık başında. 1 tane mi hapis kararı çıkmaz. 1 kişi çıkmadı. Ben birine hırsız, yalancı, terörist diyeceğim sonra da siyasi söylem diyeceğim. Bir yatırım, iki saldırı, üçüncü olarak özellikle göreve geldiğimizin 6. ayı bir pandemi yaşadık ve hayat dondu. Kaybettiğimiz insan sayısını söyleyemiyoruz bile” dedi.

Belediye olarak merkezi idare tarafından cezalandırıldıklarını ifade eden İmamoğlu, “Bal gibi cezalandırıyor. Kendi söyledi. Hatay’da hizmet geldi mi dedi. Düşünebiliyor musunuz, olacak iş değil. Türkiye’yi tabii ki siz yönetiyorsunuz. Siz yönettiğiniz için ekonomi kötü. Biz yönettiğimiz için metro yapıyoruz.” şeklinde konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

CHP olarak 14 ilçe belediyelerinin oluğunu ve bu ilçelerde çok daha iddialı olduklarını kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti: “Artı olarak 14 ilçede de çok iddialı noktadayız, çok sürpriz ilçeler de var içinde. Veriler ve anketler üzerinden okuduğumda, aynı çizgide olduğumuz 14 ilçemiz var. İstanbul ittifakı diye boşuna demedik. Hizmet ve siyaset anlayışımızda var. Partiler ötesi bir durum. Aylar önce bir gazeteye yazmıştım. Bu ittifak partiler ötesi bir ittifaktır. Sahada da bu ittifak var. Bu seçim sürprizleriyle Türkiye demokrasi, yerel seçim tarihine, yeni nesil belediyecilik tarihine başlangıç noktası olarak yazacak. Özellikle gençler devrim yapacak.”

MURAT KURUM NASIL BİR RAKİP?

AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un nasıl bir rakip olduğu sorusuna ise İmamoğlu, şu cevabı verdi: “Allah herkese öyle bir rakip versin derim de ayıp olur. Vasat tavırları keşke yapmasa, ben öyle bir rakip istemem. Bir hukukumuz var. Yaptığı işlemlerle ilgili ne kadar yanlışı, eksiği olduğunu bildiğim için… Bir kişinin buyruğuyla , emriyle böyle bir şey olur mu? Şaka gibi ya.. ‘İstanbul düşerse, Gazze düşer’e döndü iş. Ya şaka gibi ya. Kendi Cumhurbaşkanı’na laf atıyor. ‘Sen Gazze’ye yardım yapamadın, ben belediye başkanı olup yardım yapacağım’ diyor. İstanbul’daki 10 metroyu biz yaptık diyorlar. Evet, 10 metronun ihalesini onlar yaptı. Ama ortada proje yok. İhale var proje yok. Biz o projeleri revize ettik. Onların 3 yılda yüzde 36’da bıraktığı projeleri biz yüzde 100’e tamamladık. Ben çok üzülüyorum onun için. Vasat bir durum. Bir kariyeri var. Yazık ya. Biraz kendin ol… Kurum, İstanbul’u bilmiyor. Ben bu şehri sokak sokak, semt semt biliyorum. Büyükçekmece, Küçükçekmece karıştırması. Dün metrobüsü Sultanbeyli’ye getireceğim demiş. Metrobüs başka bir hat, İstanbul’u bilmiyor.

‘KANAL İSTANBUL’U GÜNDEMİMİZDEN KALDIRDIK’ DESİN ALKIŞLAYACAĞIM’

Rakibim ‘KİPTAŞ eliyle 300 bin konut yapacağım’ diyor. Ya arkadaş, nasıl yapacaksın? Sen 5 yılda TOKİ olarak İstanbul 8 bin konut yaptın, ben de KİPTAŞ olarak 10 bin konut yaptım. İkimizi toplasan 18 bin ediyor. Onun için acemilik diyorum, savuruyor bazı şeyleri. Bu olmaz. Kanal İstanbul sorusunu soruyor arkadaşlar, ‘İstanbul’un gündeminde olmayan konu benim gündemimde değil’ diyor. Ya Kanal İstanbul’a Murat Kurum karar verir mi? Cumhurbaşkanı karar veriyor. Kanal İstanbul’u gündemimizden kaldırdık derse, ben Murat Kurum’u alkışlayacağım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com