İmamoğlu’ndan Almanya’da üst düzey temaslar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Almanya'daki programı devam ediyor. İmamoğlu, Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Niels Annen ve Maliye Bakanı Christian Lindner ile bir araya geldi.

  • ü
  • 21 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, Ekrem İmamoğlu'na Alman milli takımın formasını hediye etti.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Almanya temasları devam ediyor.

İmamoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de İstanbul-Berlin arasında imzalanan “kardeş şehir” anlaşmasının 35’inci yıl dönümünde Almanya’da Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner ve Köln Belediye Başkanı Henriette Reker ile bir araya geldi.

İmamoğlu, Alman hükümetinden üç bakanla da bir araya geldi. İmamoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Niels Annen ve Maliye Bakanı Christian Lindner ile heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

İmamoğlu, “Türkiye’deki yerel yönetimlerin olabildiğince yüksek oranda fonlardan yararlanabilme, Avrupa Birliği’yle ilgili ilişkiler, Avrupa Birliği’yle ilgili fonlar, aynı zamanda Almanya’yla ilgili yaratabileceğimiz kaynaklar, iş birliği zeminleri üzerinden görüşmelerimizi yaptık.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com