İmamoğlu’ndan ‘ahmak davası’ açıklaması: Açık bir darbe girişimidir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ahmak davası ile ilgili "Bu dava, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş başkanı olarak bana değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş açık bir darbe girişimidir" tepkisini gösterdi.

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında hapis cezası ve siyasi yasak istenen ‘ahmak davası’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “ahmak davası” ile ilgili İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne duruşmaya katılma dilekçesi verdi. İmamoğlu, mahkeme önünde yaptığı açıklamada, “Bu dava bana karşı değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir” dedi.

Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, “Kamuoyunda ‘ahmak davası’ olarak bilinen bu dava, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin seçilmiş başkanı olarak bana değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş açık bir darbe girişimidir” dedi.

“Bu dava, kesinlikle hukuki bir dava değil, siyasi bir davadır” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Açıkçası belirli bir mahfillerde kurgulanmış ucuz bir siyasi mühendislik içeren bir projedir. 23 sene önce yasaklara karşıyız diyerek yola çıkan iktidar, İstanbul’da üç seçimdir bükemediği bileği entrikayla kırabilmenin hesabı içerisindedir.”

KARA BİR LEKE

İmamoğlu, şunları söyledi: “Tam saha bakanlarıyla, milletvekilleriyle, bürokratlarıyla siyaset yapanlar bir kez daha milletin sandıktaki tokadını yemiştir. Oturup nerede hata yaptığını anlamak yerine nasıl bir yanlış içerisinde olduğunu anlamak yerine, iktidarlarını sürdürmek için ne yazık ki yargı dahil her enstürmanı kullanmaktan başka hiçbir yok bulamamışlardır. Demokrasi tarihimizi ve büyük bedellerle elde ettiğimiz kazanımızlarımızı hiçe sayan bu dava kara bir lekedir.”

İBB Başkanı İmamoğlu, şöyle devam etti: “Her türlü vesayetten ve siyasi yasaklardan çok çekmiş milletimiz, haklarının bir yargı darbesiyle ellerinden alınmak istediğinin de farkındadır. Ve halkımız süreci tüm vicdanıyla, adalet duygusuyla izlemektedir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com