İmamoğlu’dan Çiller’e: Onun ne için desteklediğini ben biliyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum'u desteklediğini açıklayan Tansu Çiller'i eleştirerek, "Onu neden desteklediğini biliyorum. Kendisine ait 13 bin metre karelik araziye ballı börek bir imar çıkardığı için Şehircilik Bakanı onu destekliyor. Sarıyerde 13 bin Metrekarelik şahsına ait araziye imar çıkardı, dava açtık ve iptal ettirdik"dedi.

  • ü
  • 23 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’a desteğini açıklayan eski başbakan Tansu Çiller’i ağır şekilde eleştirdi.

İmamoğlu, Çekmeköy’de vatandaşlara hitap ederken, rakibi Murat Kurum’u destekleyeceğini açıklayan Tansu Çiller’e yüklendi. İmamoğlu, “Onun ne için desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor.” dedi.

İmamoğlu, Çiller’in neden Murat Kurumu destekleğini şu sözlerini şu şekilde eleştirdi: “Geçmiş dönemlerde bu ülkeye başbakanlık yapmış bir hanımefendi (Tansu Çiller) bir açıklama yapmış. Kendisi ekonomiyi perişan etmekte de mahirdir onu da söyeyeyim. Bize 90’lı ylların ortasında üç haneli enflasyonu yaşatmış biridir. Desteğini rakibim Murat Kurum’a açklamış! Kentsel dönüşümü çözermiş, trafiği çözermiş. Onu neden desteklediğini biliyorum. Kendisine ait 13 bin metre karelik araziye ballı börek bir imar çıkardığı için Şehircilik Bakanı onu destekliyor. Sarıyerde 13 bin Metrekarelik şahsına ait araziye imar çıkardı, dava açtık ve iptal ettirdik. Bene neden destek versin!”

ÇİLLER NE DEMİŞTİ?

Çiller, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine İBB Başkan adayı Murat Kurum’a desteğini açıkladı. “Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul’a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum” diyen Tansu Çiller şöyle devam etti:

“Çok önemli noktalara değindi. En önemlisi depremdi. Deprem geliyor İstanbul’a, bunu bilmek lazım. İstanbullu, ulaştırmada çok büyük zaman kaybediyor İstanbullu hayat gidiyor. O saatler kaybedilmemesi gereken saatler.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com