İmamoğlu: ‘Önümüzdeki dönem yüz bin öğrenciye 15 bin TL burs vereceğiz’

Eğitim Maratonu’nun 6’ncı oturumuna İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. İmamoğlu, önümüzdeki dönemde yüz bin öğrenciye 15’er bin lira burs vereceklerini söyledi.

  • ü
  • 19 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

CHP’nin eğitimde yaşanan sorunları gündeme getirmek için gerçekleştirdiği Eğitim Maratonu’nun altıncı oturumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Eğitim Maratonu’nun altıncı oturumu “Yerel Yönetimler ve Eğitim” başlığıyla gerçekleştirildi. Oturumda, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay katıldı.

İMAMOĞLU: TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUN EĞİTİM

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Ankara’da olmanın tesadüfüyle burada olduğunu söyledi. Türkiye tarihinin en önemli sorunun eğitim olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Ne zaman insanlarımıza sorsak en önemli sorun ne diye, birinci sırada eğitim olmuştur. Dönem dönem bu sorunun önüne ekonomi gibi konular geçmiş olsa da bu anlamda açık ara birinci sırayı insanlarımızın önceliği eğitimdir”

Son yıllardır eğitim sisteminin gençlerde kafa karışıklığı yarattığını ve gençlerin geleceğe umutsuz baktığını söyleyen İmamoğlu, “Siyasi beka adına insanların hayatlarına dayatmacı bir şekilde bilimden uzak bir şekilde, eğitimden başka her şeye benzeyen bu uygulamalar neden olmuştur. Okullara gidiyoruz veli ve öğretmenlerin mutsuzluğuna tanık oluyoruz. Gençlerimizin geleceğini karartacak adımlara izin vermemekle yükümlüyüz” dedi.

“İktidara geldiğimizde bu işi eğitimcilere bırakacağız” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye’deki en büyük tehdit ‘her şeyi ben bilirim’ diyen akıldır. Sorunun temeli oradadır. Yerel yönetimler olarak çok büyük sorumluluk üstümüze yüklendi. Türkiye’de son yerel seçimde birinci parti olarak çıkma itibariyle bizden eğitimle ilgili de iyi işler yapmakla yükümlüyüz. Birinci partiyiz ve Türkiye’nin en çok belediyesini yöneten yönetimiz. Buradan her sistemi bilimsel zemine uygun, vatandaşın düşüneceklerinden katkı almış, biz İBB olarak her konuda iddialı adımlar attığımıza inanıyoruz.”

‘YÜZ BİN GENCE 15’ER BİN LİRA BURS VERECEĞİZ’

Önümüzdeki dönem yüz bin gence 15’er bin lira burs vereceklerini belirten İmamoğlu, “Milletin parasını, milletin en değerli ihtiyacına kullanma konusunda cömertliğimiz bu yönde devam edecek. Sosyo ekonomik düzeyi düşük olan ve öğrencilerin katkı alamadıklarından geriye düşütünü söyleyen yurttaşlara da katkı da bulunuyoruz” dedi. Eğitimin hayati öneme sahip olduğunu belirten İmamoğlu, eğitimin adaletin başlangıcı olduğunu söyledi.

İmamoğlu konuştuğu esnada bir çocuk sahneye çıkarak, İmamoğlu’na sarıldı. İmamoğlu ise “En güzel hediye, Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

YAVAŞ: 933 KÖYE İNTERNET HİZMETİ GÖTÜRDÜK

Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, 2019 yılında göreve geldikten sonra pandemi ile karşılaştıklarını belirterek, bu süreçte uzaktan eğitime geçildiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitime geçtiğini ancak bir çok çocuğun köylere gitmek zorunda kaldığını söyleyen Yavaş, “Bu süreçte 933 köye internet hizmeti götürdük. Orada çocukların eğitimden mahrum kalmamasını sağladık. Bu çocuklardan 61 öğrenciye bir yıl sürede 10’ar GB vererek, eğitimden mahrum kalmamasını sağladık” dedi. Sosyal destek alan çocukların hayata eşit koşullarda başlamadığını belirten Yavaş, şöyle konuştu:

‘YILLIK 240 BİN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI YAPIYORUZ’

“Ankara’da 60 bin ortaöğretim öğrencisi okula ücretsiz gidip geliyor. Yine Ankara’da okuyan bütün öğrencilere aylık 240 liraya otobüslerde ücretsiz binme hakları vardır. Milli eğitimin bazı kaymakamlarının izin vermemesinden dolayı birçok belediyemiz çocuklara kahvaltı yardımı vermek istiyor ama izin verilmiyor. Şu an 15 bin öğrenciye her gün 25 lira harcayabilecekleri şekilde başkent kartlarına para yatırıyoruz ve yıllık 240 bin öğrenciye düzenli kırtasiye yardımı yapıyoruz.”

Yavaş, sosyal demokrat belediyeler olarak kimsenin aç kalmaması için çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi. Yavaş, “220 bin aileye düzenli et yardımı yapıyoruz. Bizden sonda gelenler de bu yolu tercih edeceklerdir. Başka partiden seçilenlerin de aynı çalışmaları yapacakları temennisinde bulunuyorum” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com