İmamoğlu: Cemevlerine yapılan katkılar lütuf değil, kamunun borcudur

İBB Başkanı Ekrem imamoğlu Muharrem orucunun 10’uncu gününde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Maltepe Cemevi’nde matem lokmasını paylaşan İmamoğlu, " Sizlerin bu memleketin yurttaşları olarak ibadetinizi en doğru şekilde, en iyi şekilde yapabileceğiniz bu ortamların varlığını sağlamak bu memleketin kamu kurumlarının borcudur"dedi.

  • ü
  • 17 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cemevlerinin ibadethane olduğu gerçeğini tartışmak bu işlerin gündeminden kalkmalıdır. O bakımdan bizlerin size sunduğu katkılar, destekler ya da sunacağı birtakım çalışmaların tamamı kamunun size olan borcudur” dedi.

İmamoğlu, Muharrem orucunun 10’uncu gününde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Maltepe Cemevi’nde matem lokmasını paylaşan İmamoğlu’na Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun, CHP Parti Meclisi Üyeleri Cem Aydın, Mahir Yüksel ve Baki Aydöner de eşlik etti.

‘ÜLKEMİZDE AYRIMCILIĞIN SON BULMASINI İSTİYORUZ’

Hiçbir kesimin ayrımcılığa uğramasına izin vermeyeceklerini söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Sevgili canlar ülkemizde ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz. Ülkemizde bir kısmın ya da bir kesimin asla yok sayılmasını kabul etmedik, etmeyiz, etmeyeceğiz. Herkesin hakkının, hukukunun korunduğu hukukun üstünlüğünün var olduğu, adaletin tesis olduğu, liyakatin var olduğu ve bütün insanlarımızın, bütün yurttaşlarımızın, bu cennet vatanda eşit hissedar olduğu bir memleket var etmeyi, hep beraber sağlamakla yükümlüyüz. Bizim işte bir başka yolumuz da bu yol. Bu manada şehrimizde yaptığımız ve yapacağımız bütün uygulamaların bu yolculuğa hizmet etmesi gerektiğini biliyor ve ona göre adımlar atıyoruz.

Kıymetli canlar bu cemevinin bu seviyeye gelmesine katkı sunan herkese, kurumlarımıza iş dünyasının temsilcilerine, yurttaşlarımıza, vatandaşlarımıza; elini bir taşın altına bile koyan herkese teşekkür ediyoruz. Elbette varsa eksiği, varsa eksik kalan hususu bunu tamamlamak da bizim, aynı zamanda Maltepe Belediyemizin boynunun borcudur.”

‘BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞLAR BİZİM EKSİĞİMİZ’

“Kim, devletimizin hangi kurumu, hangi makamı Alevi vatandaşlarımıza hizmet ediyorsa, bunu yapmak zorunda olduğunu bilerek hissedin ve bunu kabul edin” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Sizlerin bu memleketin yurttaşları olarak ibadetinizi en doğru şekilde, en iyi şekilde yapabileceğiniz bu ortamların varlığını sağlamak bu memleketin kamu kurumlarının borcudur. Bu bugüne kadar yapılmamışsa, eksik yapılmışsa o bizim eksiğimizdir. O eksiği kapatacağız. Bundan sonra daha adaletli bir süreci var edeceğiz ki bütün vatandaşların gönlünde, kalbinde eşit olabilelim. O bakımdan bizlerin size sunduğu katkılar size sunduğu destekler ya da size sunacağı birtakım ibadetinize, geleneğinize, göreneğinize göre düzenlenen birtakım çalışmaların tamamı kamunun size olan borcudur, bir lütuf değildir.

Bu seçen ve seçilen ilişkisi değil, yurttaş ve devlet ilişkisidir. O bakımdan hakkınız olan size helali hoş olsun. Bunu böyle bilip böyle anlayın lütfen. Cemevlerimiz ibadethanedir. Bunu her yerde tekrar ediyorum. Cemevlerimiz Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesidir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek kimsenin haddine değildir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek Alevi vatandaşlarımızın işidir. O bakımdan ben sizlerin el açıp dua ettiğiniz, Yaradan’a sığındığınız cemevlerimize gelmekten onur duyan, inanan bir insanım. Hep beraber Allah’a sığınıyoruz. Hak Muhammed diyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com