İlber Ortaylı’dan nabza göre şerbet: A Haber’de başka Youtube’ta başka konuştu

Tarihçi İlber Ortaylı'nın, Suriyelilere ilişkin A Haber'de yaptığı açıklamanın tam zıttını bir Youtube yayınında söylediği ortaya çıktı.

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Tarihçi İlber Ortaylı’nın, Suriyeliler ve mülteciler hakkında A Haber’de yaptığı açıklamanın tam zıttını bir Youtube yayınında söylediği ortaya çıktı. Prof. Dr. İlber Ortaylı yayında Suriyelilerin ahlâk normlarının Türkiye’ye uymadığını ve gönderilmelerinin gerektiğini söyledi.

ÖNCE ‘MÜLTECİYE İHTİYAÇ VAR’ DEDİ

Ortaylı daha önce A Haber’de katıldığı bir programda, “Türkiye’nin mülteciye ihtiyacı var, yaşlanıyoruz. Dua edelim ki bünyemiz bu yaşlılığı kaldırmaya müsait.” ifadelerini kullandı.

CAHİLLE SOHBETİ KESTİM: TAM ZIDDINI SÖYLEDİ

Ortaylı, Candaş Tolga Işık’ın YouTube’daki Kafa TV kanalında yaptığı ‘Cahille Sohbeti Kestim’ programında ise daha önceki daha önceki açıklamasının zıttını dile getirdi.

Ortaylı o Youtube yayınında şunları söyledi:

“Bazıları uyumlu ve gerekli, bazıları değil. Olanlar Suriyelilerin kendisi. Çünkü ahlak normları bizlere katiyen uymuyor. Gönderilmeliler. Uyumsuz. Ne onlar mutlu olabilir ne ben burada. Bir şekilde o yurduna geri dönmesi gerekir. Kendi memleketini savunamayan bir kitleyle ben niye vatandaş kitlesi yapayım. Burası çok günlük güneşlik bir yer de değil.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com