İlber Ortaylı: Bizim şiddetimiz tamamen varoş kriminalitesidir

Tarihçi İlber Ortaylı Ortaylı "Bizim şiddetimiz tamamen varoş kriminalitesidir. Bununla bir toplumun tutarlı düzgün tertipli bir savaşa, düzenli bir harbe hazır olduğunu düşünmek yanlıştır." dedi.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Tarihçi İlber Ortaylı özellikle kadınlara, çocuklara ve hayvanlara karşı artan şiddete ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. tv100 ekranında Okan Bayülgen ve İlber Ortaylı ile Muhabbet Kralı programında izleyicilerle buluşan Ortaylı, “Bizim şiddetimiz tamamen varoş kriminalitesidir” dedi.

Foto Muhabiri ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral konuk olduğu programın ilk bölümünde Aral’ın, “Bende şu anda kitap yok. Açık arttırmalara giriyorum zaman zaman kendi kitabımı para verip alıyorum. Çünkü tükendi.” ifadeleri dikkat çekti.

Özelikle Orta Doğu’da süren savaşları da değerlendiren Aral, dünya genelinde ölüm ve öldürmekten zevk alma eğilimlerinin giderek arttığını vurguladı. Aral, özellikle genç nüfusun yoğun olduğu toplumlarda uyuşturucu kullanımının da artış gösterdiğini belirtti.

ORTAYLI’DAN ŞİDDET DEĞERLENDİRMESİ

Ortaylı ise özellikle kadınlara, çocuklara ve hayvanlara karşı artan şiddete ilişkin konuştu.

Ortaylı “Bizim şiddetimiz tamamen varoş kriminalitesidir. Bununla bir toplumun tutarlı düzgün tertipli bir savaşa, düzenli bir harbe hazır olduğunu düşünmek yanlıştır.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com