İktidarın söylemi üzerinden ‘Dem’lenen’ Saray muhalifleri

İktidarın söylemini kullanarak siyaset yapan çakma muhalifler yeniden iş başında. Erdoğan ve çakma muhaliflerin dilende bir 'DEM'lenmedir gidiyor. En büyük 'DEM'lenmenin' iktidarın dilini kullanarak siyaset yapmak olduğunu çakma muhaliflere birisi keşke söylese...

Son günlerde Erdoğan’ın kullandığı siyaset dilini kelime kelime kopya eden siyasetçiler ortaya çıktı. Mayıs ayındaki seçimde Erdoğan’ın tekrar seçilmesi için görevlerini başarıyla yerine getiren Ümit Özdağ, Muharrem İnce ve Fatih Erbakan yeniden siyaset sahnesindeki görevlerine döndüler. Şimdi bu isimlere siyaseten daha güçlü olan İYİ Parti lideri Meral Akşener de katıldı. Akşener’in eklenmesiyle muhalefet partilerine muhalefet eden yapının aktör sayısı artmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’yi eleştirmek için “Terör örgütlerini nasıl emperyalistler yönlendiriyorsa, CHP de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir, DEM tarafından rehin alınmıştır” diyor.

AKŞENER MUHALEFETE VURUP, İKTİDARA SAYGIDA KUSUR ETMİYOR

Akşener, CHP’yi eleştirmek için aynı anlama gelen cümleyi biraz daha süsleyerek, “Demli kafalardan oy bekleyen demlenmişler, karşılarında hazır olda duruyor” diyor. Meral Akşener’in durumu siyasi olmaktan çıkmış görünüyor. Acemi bir siyasetçinin yapmayacağı hataları üst üste yapıyor. Partinin tabanının büyük oranda kaybetmiş olmasına rağmen muhalefeti zora düşürecek her hamleyi büyük zevkle yapıyor gibi görüntü veriyor. Kendi ifadesiyle ‘gıcıklık’ yapmaya devam ediyor. Akşam sabah kalkıp DEM Partisi üzerinden CHP’yi hedef alıyor. Erdoğan’a ve iktidara karşı saygıda kusur etmiyor.

İktidarın küçük ama etkili ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın izini takip ederek, “DEM’lenmiş CHP yenilgiye uğrayacak” ifadesini kullanıyor.

Genel seçimler öncesi muhalefetten kopardığı seçmeni AKP’nin bahçesine taşıyan Muharrem İnce de ‘Dem’lenme’ muhabbetinden hiç geri kalır mı? CHP’ye muhalefet yapmak uğruna Saray’ın söyleminin taşıyacılığın yapmaktan çekinmeyerek, “İsveç’in NATO üyeliğine ‘Evet’ verince nasıl ittifak kuracağım? Her gün ‘DEM’lenirsen nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Kuvayımilliye’nin partisi bu” sözleriyle Saray’a selamını çakıyor. Ümit Özdağ’dan hiç bahsetmiyorum.

O, şu anda sokaklarda gariban Suriyeli kovalamakla meşgul.

Bu açıklamaları yabancı bir kişiye okutsanız iktidar partisinin CHP olduğunu düşünür. Muhalif geçinenlerin tamamının hedefinde CHP var. Bu partilerin DEM Parti üzerinden yaptıkları eleştiriyle CHP’yi öcüleştirme dışında hedefleri yok. CHP öcüleşirse bu partilere biraz ulusalcı, Ergenekoncu, Kürt düşmanı seçmen düşeceği hayali var.

ÇAKMA MUHALİFLER GÖREV ALANLARINA DÖNDÜ

Zafer Partisi’nin ırkçı ve mülteci karşıtı siyaseti seçim öncesi Millet İttifakı içerisinde bulunan İYİ Parti’nin bütün ayarını bozmuştu. Zafer Partisi’nin söylemlerinin etkisinde kalan İYİ Partili bazı yöneticiler Kılıçdaroğlu’nun kazanmaması için ellerinden geleni esirgememişlerdi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Kahramanmaraş merkezli depremde elde ettiği popülariteyi bir süre sürdürmüş ve genç seçmenden kendisine yönelen kitlenin aklını karıştıracak her türlü hamleyi yapmıştı. Daha sonra bu seçmen kitlesini kendi sahasında tutamadığı için büyük oranda iktidarın bahçesine taşımıştı.

SERT MUHALEFET YAPIP SON DAKİKA ERDOĞAN’A DESTEK VERENLER

Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuna kadar muhalif takılıp daha sonra kıvrak bir hareketle iktidarın yanında saf tutmuştu. Parti, mayıs seçimleri öncesindeki siyasi taktiğini yeniden sahneye sürdü. Sonuna kadar muhalif görünüp daha sonra iktidarın değirmenine su taşıma yolunu tercih edeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Bu yöndeki sinyalleri partinin sözcüsü “İkinci kez Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesini istemiyoruz” diyerek verdi.

Ülke, tarihin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Hayat pahallığı almış başını gidiyor. Muhalefetin derdi ise bir muhalefet partisi üzerinden diğerini öcüleştirerek oy kazanma hesabı yapmak. Peki, CHP’yi öcüleştirmek İnce, Akşener ve Özdağ’a ne kazandırır? Normal şartlarda hiçbir şey kazandırmaz. O zaman niye enerjilerini CHP’yi eleştirmeye harcıyorlar? Enerjilerini iktidarı eleştirmeye ayırsalar daha farklı bir sonuç ortaya çıkmaz mı?

En büyük ‘DEM’lenmenin’ iktidarın dilini kullanarak siyaset yapmak olduğunu çakma muhaliflere birisi keşke söylese…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com