İktidarın İsrail’e yönelik ihracat kısıtlaması sözde kaldı: Çimento satışı devam ediyor

Gazeteci Metin Cihan, Türkiye'nin İsrail'e satışında kısıtlamaya gittiğini açıkladığı ürünleri satmaya devam ettiğini belirterek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a çağrıda bulunarak "Bu ikiyüzlülüğe ve halkı kandırmaya artık son verin. Listelediğiniz ürünler dahil olmak üzere İsrail ile ticaretin devam ettiğini açıkça söyleyin" dedi.

  • ü
  • 16 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Metin Cihan, İsrail’e ihraç edilen bazı ürünlerde kısıtlamaya gidildiği yönündeki açıklananın gerçeği yansıtmadığını belirterek, çimento satışının devam ettiğini kaydetti.

Metin Cihan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Maalesef, Ticaret Bakanlığı’nın “İsrail ile ticareti kısıtlama” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını tespit etmiş bulunuyorum. Aşağıda kanıtları sunuyorum”dedi.

İsrail’e düzenli olarak gönderilen ürünler arasında çimentonun bulunduğunu kaydeden Cihan, “Düzenli Çimento gönderen şirketlerden biri de Sabancı Holding’e bağlı Akçansa. Dün Çanakkale’deki Akçansa limanından kalkan Kazime Ana adlı Türk gemisi şu an Ege Denizinde yoluna devam ediyor ve istikameti İsrail. İki gün sonra Aşdod limanına varıp çimentoyu teslim edecek. Akçansa’dan çok sayıda gemi İsrail’e çimento taşıyor. Kazime Ana bunlardan sadece biri ve şimdiye dek 168 kez İsrail’e sevkiyat yapmış. Çanakkale – Aşdod arasında düzenli olarak gidip geliyor.” ifadesini kullandı.

Cihan, verdiği bilgilerin uluslararası deniz trafiği kayıtlarında yer aldığını kaydederek, bilgilerle ilgili Ticaret Bakanlığı’ndan gelen bilgileri paylaşacağını ifade etti. Cihan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a çağrıda bulunarak, “Bu ikiyüzlülüğe ve halkı kandırmaya artık son verin. Listelediğiniz ürünler dahil olmak üzere İsrail ile ticaretin devam ettiğini açıkça söyleyin. Yaptırım uyguluyorsanız da gerçekten uygulayın. Uyguluyormuş gibi yapmayın” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com