İktidar 15 Temmuz’u gururla kutluyor: 705 bin 172 kişi hakkında soruşturma açtık

15 Temmuz'un yıldönümü için yandaş Sabah gazetesine konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de Gülen cemaatine yönelik soruşturmalarda 705 bin 172 kişiye işlem yapıldığını açıkladı. Tunç, 125 bin 456 kişi hakkında mahkumiyet kararı çıktığını söyledi.

  • ü
  • 11 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin yıldönümünü nedeniyle birçok ilde Gülen cemaatine yönelik sürdürülen operasyonlarda artış gözlenirken bugüne kadar yürütülen soruşturma, açılan dava ve mahkumiyetler hakkındaki açıklama ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi.

Sabah gazetesine konuşan Bakan Tunç, Gülen cemaatine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 705 bin 172 kişi hakkında adli işlem yapıldığını söyledi. Tunç, “Bu kişilerden 61 bin 796’sı hakkında soruşturma, 23 bin 52’si hakkında ise yargılamalar ilk derece mahkemeleri nezdinde devam etmektedir. Sonuçlanan kararlara göre ise 125 bin 456 kişi hakkında mahkumiyet, 33 bin 215 kişi hakkında ise diğer karar türlerinden verilmiştir. Ayrıca soruşturmalar sonucunda 357 bin 205 kişi hakkında takipsizlik, yargılama sonucunda ise 104 bin 448 kişi hakkında beraat kararı verilmiştir” dedi.

Bakan Tunç, “Şu anda Ceza infaz kurumlarında toplam 13 bin 251 tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sabah Ankara’dan Halit Turan’la

4 BİN 6 HAKİM VE SAVCI İHRAÇ EDİLDİ

Bakan Tunç, yargıda yapılan büyük tasfiye hakkında da bilgi verdi. 4 bin 6 hakim ve savcının ihraç edildiğini açıklayan Tunç, bunun da ‘etkin mücadelenin kanıtı’ olduğunu savundu. Bakan Tunç, yargıdaki tasfiyenin yapılacak tespitlere göre devam edeceğini de açıkladı.

115 ÜLKEDEN BİN 637 KİŞİNİN İADE TALEP EDİLDİ

Yılmaz Tunç, 115 ülkeden toplamda bin 637 kişi hakkında iade talebinde bulunduklarını da açıklayarak, “Bu talepler üzerine 132 kişi, çeşitli ülkeler tarafından sınır dışı edilerek veya iade talebi kabul edilerek ülkemize teslim edilmiş, 427 talep ise çeşitli gerekçelerle reddedilmiştir” dedi.

SABAH GAZETESİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

Bakan Tunç, röportaj verdiği yandaş Sabah gazetesine “mücadelesi” için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Gazetenin “cesaretli duruş” sergilediğini savunan Bakan Tunç, “Sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket ederek bu süreçte dezenformasyon ve manipülasyonun önüne geçen, ilkeli habercilik anlayışıyla milli duruşundan taviz vermeyen Turkuvaz Grubuna, Sabah Gazetesine ve cefakar basın emekçilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com