Iğdır Cezaevi’nde şüpheli ölüm: ‘Vücudunda darp izleri var’

Iğdır S Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ercan Çakar, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Ailesi, intihar ettiği söylenen Çakar'ın vücudunda darp izi bulunduğu iddiasını gündeme getirdi.

  • ü
  • 27 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan adli tutuklu Ercan Çakar, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

12 yıldır tutuklu olan Çakar’ın farklı ceza maddelerinden toplam 32 yıl hapis cezasına mahkum edildiği öğrenildi. Çakar, yaklaşık bir ay önce Bandırma 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Konuya dair Mezopotamya Ajansı’na konuşan Çakar’ın dayısı Ömer Hanay, Iğdır Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi raporunun hala kendilerine verilmediğini aktardı. Hanay, yeğeninin vücudunda darp izlerinin tespit edildiğininin kendileriyle paylaşıldığını aktardı. Hanay, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Çakar’ın cenazesi, memleketi Muş’un Malazgirt ilçesinde toprağa verildi.

‘İŞKENCEYE UĞRADI’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, yaşanan şüpheli ölümü sanal medya hesabından duyurdu. Hun, “İntihar haberleri ile gündemden düşmeyen Iğdır S tipi kapalı cezaevinde; bu sefer Ercan Çakar adlı yurttaş, annesi ve babasına telefon aracılığı ve ziyaretler de kötü muamele ve işkenceye uğradığını söyledikten birkaç gün sonra intihar etti” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com