İddia: Yargıtay üyesi, tetkik hakimlere cinsel tacizde bulundu

Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay’da görev yapan bazı kadın tetkik hakimlerinin bir Yargıtay üyesi tarafından kendilerine cinsel tacizde bulunulduğunu anlattığı iddiasını gündeme getirdi. Özgenç, Yargıtay Başkanı Akarca'nın durumu açıklaması gerektiğini söyledi.

  • ü
  • 26 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, bir Yargıtay üyesinin kadın tettik hakimleri taciz ettiği iddiasında bulundu. Özgenç, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’dan bir Yargıtay üyesinin kadın tetkik hakimlerini taciz ettiği yönündeki iddia ile ilgili açıklama yapmasını istedi.

Yargıtay’da dün yapılan seçimlerde ilk üçe kalan adaylar arasında oylama bugün devam etti. Dördüncü tur oylamada Yargıtay Başkanı Akarca 96, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 125, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı.

Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay üyelerinin başkanlık için üç alternatiften birini seçmekle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Birinci alternatif: Anayasa Mahkemesine rest çekmekte araç olarak kullanılan; İkinci alternatif: Yargıtay binasında banyolu arka oda tartışmasının odağında bulunan; Üçüncü alternatif: Her iki olayla ilgili olarak görevinin gereklerine aykırı hareket eden, görevinin gereklerini yerine getirmeyen!” ifadesini kullandı.

YARGITAY ÜYESİ BİR KADINLA ODASINDA BASILMIŞTI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, AYM’nın Can Atalay kararını tanımayan dairenin başkanı olarak görev yapıyor. 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise bir süre önce “banyolu arka oda tartışmasının” odağındaki isim olarak gösteriliyor. Bir Yargıtay üyesi, odasında bir kadınla birlikte olurken yakalanmıştı.

Mevcut Başkan Mehmet Akarca da bu iki olayda ise işlem yapmadığı için yoğun şekilde eleştirilmişti.

CİNSEL TACİZDE BULUNAN YARGITAY ÜYESİ KİM?

Prof. Dr. Özgenç, mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’ya bir Yargıtay üyesinin tetkik hakimini taciz ettiği iddialarıyla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

Özgenç’in paylaşımı şöyle: “Akarca’nın Yargıtay’da görev yapan bazı kadın tetkik hakimlerinin bir Yargıtay üyesi tarafından kendilerine CİNSEL TACİZde bulunulduğu yönünde şikayetlerinin olup olmadığı; var ise, bu şikayetlerle ilgili olarak ne tür işlem yaptığı hususlarında kamuya bilgi vermesi gerekir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com