İddia: Tuzla Piyade Okulu’ndan iki teğmen daha ihraç edilecek

Tuzla Piyade Okulu'nda iki teğmen hakkında eski Savunma Bakanı Hulusi Akar'a ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ailesine küfrettikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İki teğmenin soruşturma sonrasında ihraç edilmesi bekleniyor.

  • ü
  • 17 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’daki Atatürk töreninde yaşanan olaylar ve ardından gelen ihraçlar gündemden düşmüyor. 7 teğmenin TSK’dan ihraç edilmesinin ardından, iki teğmen daha Hulusi Akar ve merhum Necmettin Erbakan’a hakaret ettikleri iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Sözkonusu raporlardan ilkinde, Piyade Teğmen Y. Ç.’nin Kara Harp Okulu 174’üncü dönem mezunları WhatsApp grubunda belirsiz bir tarihte, “Hulusi i.. harcadı” şeklinde bir paylaşım yaptığının tespit edildiği, “bu beyanıyla da eski Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ı kastettiğinin anlaşıldığının değerlendirildiği” bildirilerek Y. Ç.’nin TSK’dan ihraç edilmek üzere Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi kararlaştırıldı. Bu amaçla da önceki gün Y. Ç.’den 8 gün içinde savunmasını yapması istendi.

12Punta yazarı Müyesser Yıldız’ın haberine göre, ikinci raporda ise Piyade Teğmen S. Ç.’nin Piyade Okulu 1. Bölük WhatsApp grubunda, belirsiz bir tarihte merhum Necmettin Erbakan’ın annesi ve eşine hakaret ettiğinin, ayrıca Kara Harp Okulu 174’üncü dönem mezunları WhatsApp grubunda 10 Kasım 2023 günü, “Bölük komutanıyla kaç defa konuşuldu. Dekan yardımcılarıyla konuşuldu. Bi s… yapmadı i……” şeklinde paylaşım yaptığının anlaşıldığı, bu nedenlerle de TSK’dan ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildiği bildirilerek yine önceki gün itibarıyla S. Ç.’den savunması istendi.

Her iki teğmenden de 8 gün içinde savunmaları istendi.

ISPARTA’DA GERGİNLİK

Tuzla Piyade Okulu’ndaki gerginliğin Isparta Dağ Komando Okulu’na da sıçradığı iddia ediliyor. İddialara göre, eğitim için Isparta’ya gönderilen teğmenler arasında bot temizlemeyle ilgili bir tartışma yaşandı ve arbedeye dönüştü. Olaya müdahale eden üsteğmen, tutanak tutarak olayı belgeledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com