İddia: Maden ocağının titreşim sistemi bozukmuş

Göçük yaşanan maden ocağında hareketlenme olduğunu bir gün önce tespit edildiği ve bölgedeki 100 işçinin çekildiği ortaya çıktı. Saymaz, maden ocağının titreşim sisteminin çalışmadığına dair uluslararası kuruluşlar tarafından hazırlanan rapor olduğunu kaydetti.

  • ü
  • 16 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gazeteci İsmail Saymaz,  Erzincan’da göçük yaşanan maden ocağının titretiş sisteminin bozuk olduğuna dair rapor bulunduğunu yazdı.

Saymaz, Sözcü’deki yazısında, Çöpler Madeni için uluslararası denetim firması tarafından yakın tarihte 67 sayfalık bir denetim raporu hazırlandığını belirterek, “Bu raporda yerdeki titreşimi gösteren sinyal sisteminin bozuk olduğuna’ dair görüş bildirildi”dedi. Saymaz, bu raporun Kanadalı şirket yöneticilerine iletildiğini yazdı.

Maden sahasında hareketlenme olduğunun tespit edildiğini ifade eden Saymaz, “Toprak kaymasından bir gün önce, pazartesi günü İliç sahasında sinyal bozukluğu olduğu yönünde tespit yapıldı. Hatta fotoğraflar çekilerek, yetkililere bilgi verildi ve toplantı yapıldı.Heyelan günü saat 09:30’de tepede yarık fark edilince yeniden toplandı. Saha boşaltıldı. Yaklaşık 100 işçi çekildi.
İ.T.’nin emri üzerine Şaban Yılmaz ve dört işçi konteynıra gönderildi. Üç uzman ise inceleme yapmak üzere tepeye çıktı. Uzmanlar seferden dönerken heyelan yaşandı.” ifadesini kullandı.

Saymaz, savcılığıa göre patlamın en önemli nedeni, toprağa verilen solüsyon miktarının artırılması, liç yığının olması gerekenin iki katına çıkması ve her gün saat 12.00 düzenli dinamiti patlatılması sayıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com