İddia: Kürtçe sohbet sonrası uğradığı saldırıda hayatını kaybetti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı Hakim Lokman, İstanbul’un Aksaray semtinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldürüldü. Kuzeni, Lokman'ın telefonda Kürtçe konuşması sonrasında saldırıya uğradığını söyledi.

  • ü
  • 01 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Duhoklu Hakim Lokman, İstanbul’da bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Avukat Berivan Barin, Lokman’ın Kürtçe sohbet ederken 4 kişi tarafından rahatsız edildiği ve sonrasında saldırıya uğradığını aktardı.

Irak’ın Duhok kentinden olan 45 yaşındaki Hakim Lokman, İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Aksaray semtinde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırı dün gece saatlerinde yaşandı. 10-12 kişilik bir grubun saldırısında uğrayan Lokman, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kuzenleri Saet Muhsin ve Şêx Bilal ise olay yerinde yaralandı. Muhsin ve Bilal, ifadeler alındı. Saldıran grup ise olay yerinden kaçtı. Lokman’ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) katıldı.

‘KÜRTÇE SOHBET EDERKEN RAHATSIZ EDİLİYORLAR’

Saldırıya uğrayanların avukatı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Berivan Barin, konuya dair şu bilgileri paylaştı: “Olay dün akşam saat 11.00 sularında meydana geliyor. Dün Dubai’den (Lokman ve kuzenleri) geliyorlar. Kaldıkları otelin önünde kafe var, orda yemek yiyorlar. Kendi aralarında Kürtçe sohbet ederken tanımadıkları 4 kişi tarafından sözlü rahatsız ediliyorlar. Ufak çaplı tartışmalar yaşanıyor ve ardından kafeden ayrılıyorlar. Sonra tartıştıkları kişiler de mekandan ayrılıyor. Sayıları (saldırganlar) 10-12 kişi oluyor. Tartışmaya daha sonra dahil olan kişilerin kim olduğu ve hangi saiklerle hareket ettiklerini bilmiyoruz. Mekanın hemen karşısında birisi Hakim Lokman’ı bıçaklıyor. Ambulans geç geliyor. İki kişi (Lokman’ın kuzenleri) sonra bilgi vermek amacıyla karakola gidiyor. Karakolda kötü muamelemeye maruz kalıyorlar. Yemek ve su verilmemiş. 4 kez üstleri aranıyor. Tekrardan emniyete gideceğiz.”

BAKIRHAN’DAN TEPKİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, sanal medya hesabı üzerinden konuya tepki gösterdi. Bakırhan, şunları belirtti: “Federe Kürdistan Bölgesi vatandaşı Hakim Lokman’ın, İstanbul’da bir kafede Kürtçe konuştuğu için 12 kişi tarafından hunharca katledilmesini kınıyorum. Hakim Lokman’ın kalbine vurulan bıçak Kürdün varoluşunu hedef alan bir saldırıdır. Siyasi ve toplumsal iklimi zehirleyen AKP-MHP iktidarının politikalarıdır. Son günlerde Kürt işçilere yönelik, Kürt dili, kültürü ve şarkılarına yönelik organizeli saldırıların müsebbibi iktidardır. JİTEM maskeli güruhlar savaşa gidercesine bir futbol müsabakasına gitme cesaretini bu iktidardan alıyor. İşte bu nefret iklimi bugün bir Kürdün daha yaşamına mal oldu. İktidarı uyarıyoruz; Irkçı ve şovenist söylem ve uygulamalarınızdan, toplumsal fay hatlarını germekten vazgeçin.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com