İddia: Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin emekli edilecek

Gazeteci İsmail Saymaz, "İçişleri Bakanlığı, 65 yaşını geçen Çetin’i emekli etmek istiyor. Çetin ise hukuken devam edilebileceğini savunarak, karara itiraz etse de bakanlık aynı görüşte değil. Çetin, eğer bir son dakika değişikliği olmazsa emekli edilecek." dedi.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in emekli edileceği iddia edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin atama ve terfi kararları açıklandığı halde İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı kararnamesi hala çıkmadığı ve bunun sebebinin Arif Çetin’in durumunun netleşmemesinden kaynaklandığı belirtildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk Tv’de kaleme aldığı yazıda Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Arif Çetin’in emekli edileceğini iddia etti. Arif Çetin’in görevine devam edip etmeyeceğinin netleşmemesinden dolayı Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki terfi kararnamesinin hala yayınlanmadığına dikkat çeken Saymaz, yazısına şöyle devam etti: “İçişleri Bakanlığı, 65 yaşını geçen Çetin’i emekli etmek istiyor.  İçişleri Bakanlığı, 65 yaşını geçen Çetin’i emekli etmek istiyor. Çetin ise hukuken devam edilebileceğini savunarak, karara itiraz etse de bakanlık aynı görüşte değil. Çetin, eğer bir son dakika değişikliği olmazsa emekli edilecek.” dedi.

‘ARKASINDA TARTIŞMALI BİR FOTOĞRAF ALBÜMÜ BIRAKACAK’

Arif Çetin’in emekli olduktan sonra arkasında tartışmalı bir fotoğraf albümü bırakacağını söyleyen Saymaz, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Çetin, İçişleri Bakanlığı adına kart bastıran AK Gençlik Ocağı Başkanı ve Alaattin Çakıcı’nın eski danışmanı Ferhat Aydoğan’ı makamında ağırlamıştı.

Organize suç örgütü liderliğiyle suçlanan Selahattin Yılmaz’ın oğlunun antika dükkanını ziyaret etmişti. Yılmaz da iki kez Çetin’in makamına gelmişti.

‘Demir Yumruk’ adlı operasyonda suç örgütü liderliği iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Eryılmaz’ın Hatay’daki fabrikasını ziyaret etmişti.

Cinayetten ceza aldığı için Gürcistan’a kaçan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün evinde misafir olmuştu.

Çetin’in Paramount Otel’in sahibi Cihan Ekşioğlu ile de fotoğrafı var.

Çetin, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın bir isim… Görünürde yaş haddinden emekli ediliyorsa da bu albüm, kararda etkili olmuş olabilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com