İddia: Gökhan Zan’a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi

Gazeteci İsmail Saymaz, TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar ve TRT'de yorumculuk teklifi yapıldığını iddia edildiğini söyledi.

  • ü
  • 18 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz, TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gökhan Zan’a AKP tarafından 3 milyon dolar ve TRT’de spor yorumculuğu önerildiğini söyledi.

Saymaz, TİP’li kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Gökhan Zan’ın Turgay Kocakaya adlı bir kişiyle ilişki kurduğunu ve adaylıktan çekilmemesi konusunda bir işbirliğine girdiği iddia ediliyor. Saymaz, adaylıktan çekilmemesi karşılığıda 3 milyon dolar teklif edildiği, Gökhan Zan’ın bunun 5 milyon dolar olmasını istediğinin belirtiliyor. Saymaz, Kocabaş’ın bu görüşmeyi yaparken başka bir telefonlada bu görüşmeyi kaydettiğini ve ardından Gökhan Zan’a şantajda bulunmaya başladığını anlattı.  Saymaz, Turgay Kocakaya ile Gökhan Zan arasında ikinci bir telefon görüşmesinin daha olduğunun  söyleyen Saymaz, burada ise TRT veya başka kanala yorumcu olarak yer almak istediğine dair ifadelerin bulunduğunu belirtti. İki konuşmanın Lütfü Savaş’a yakın insanlara ve daha sonrada TİP bu kayıtların ulaştığını kaydetti.

Zan, Turgay Kocakaya’nın kaseti montaj yoluyla elde edildiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Onur Dalar “sağlam bir kaynaktan” diyerek aldığı kulis bilgisini sosyal medya hesabı X’ten yazdı:

Dalar şöyle dedi:

“Benim edindiğim bilgiye göre TİP’in elinde adaylıktan çektikleri Gökhan Zan ve AKP’li üst düzey isimler arasında geçen ses kayıtları var. Ses kayıtlarında TRT yorumculuğu ve Hatay Spor’da görev almak için pazarlık yapıldığı söyleniyor.

Yine başka bir bilgi… Bu da sağlam bir kaynaktan… TİP bu ses kaydını Gökhan Zan’a soruyor. Gökhan Zan “Zaten kaybedeceğim, seçimden sonra TRT’de görev alsam ne zararı olur?” gibi bir cevap veriyor” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com