İddia: Eylem Tok hakkında Türkiye’ye iade kararı yazıldı

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi yönünde karar yazıldığı belirtildi.

  • ü
  • 25 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

11 Eylül’de ABD’de hakim karşısına çıkacak olan Eylem Tok için Türkiye’ye iadesi yönünde kararın yazıldığı iddia edildi.

Gazeteci Mehmet Sümer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok’un Türkiye’ye iade kararını yazıldığını paylaştı.

Tok’un 11 Eylül saat 14.15’te Boston şehrindeki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde yapılacak karar duruşmasına çıkacak.

Sümer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Eylem Tok dosyasına, savcının önerilen karar metni olarak, altında hakimin adının bulunduğu bir metin girdiğini belirtti. 11 Eylül’de yapılacak duruşma olmuş gibi yazılan metinde, Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesine karar verildiği ifadesi yer alıyor.

İfade şöyle: “BU NEDENLE, 18 U.S.C. § 3184 ve yukarıdaki bulgular uyarınca, Kaçak Eylem Tok’un Türk Ceza Kanunu’nun 281. maddesine aykırı olarak Delilleri Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme ve Türk Ceza Kanunu’nun 283. maddesine aykırı olarak Suçluyu Koruma suçlarından Türkiye’ye iadesini onaylıyorum” ifadeleri yer alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com