İddia: Ankara’da 4 kişi maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı

Ankara'da 4 kişinin maymun çiçeği virüsü nedeniyle karantinaya alındığı iddia edildi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ise iddiaları yalanladı.

  • ü
  • 22 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

(Fotoğraf:Xinhua - Depo Photos)

Ankara’da 2 farklı hastanede 4 kişinin maymun çiçeği şüphesi üzerine karantinaya alındığı iddia edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Ankara’da Etlik Hastanesi’nde 1 kişi, Bilkent Hastanesi’nde ise 3 kişi maymun çiçeği şüphesi üzerine karantinaya alındı.

Habere göre; Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, M Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastalığın tespitine dair tetkikler devam ederken, üç M Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos’ta Bilkent Şehir Hastanesi’nde karantinaya alındığı öğrenildi.

Afrika kıtasında görülen ve maymun çiçeği olarak da bilinen mpox virüsü nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YALANLADI

Ancak Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaparak Ankara’da 4 kişinin karantinaya alındığı iddiasını yalanladı. Açıklamada, “Ankara’daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır” denildi.

Açıklama şöyle: “Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Ankara’daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir. Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com