İddia: 5 ilin jandarma komutanı emekli edilmiş, haberleri yok

Emekli asker Ahmet Zeki Üçok, "Tunceli, Bursa, Kahramanmaraş, Bitlis, İzmir il jandarma komutanı generalleri emekli etmişler, haberleri yok" dedi.

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Barış Terkoğlu bugünkü ‘Jandarma’da neler oluyor?’ başlıklı yazısında, atama, terfi ve emeklilik kararlarını gündeme taşıdı. ‘Genel olarak TSK’deki atama kriterlerinin tarikat, siyaset ve adamı olmaya indirgenmesi’ eleştirilerinin yapıldığını vurgulayan Terkoğlu, Jandarma’daki emekli edilen albayların isim listesinin yayımlanmadığını da dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde Barış Terkoğlu, konuyu sorduğu emekli albay Ahmet Zeki Üçok’un şu sözlerini de aktardı:

“Jandarma işi bir adım daha ileri götürmüş vaziyette. Jandarma emekli edilen generallerin isimlerini bile yayımlamadı. Tunceli, Bursa, Kahramanmaraş, Bitlis, İzmir il jandarma komutanı generalleri emekli etmişler, haberleri yok. Cumhurbaşkanın yayımladığı kararnamede Jandarma Genel Komutanlığı emrine atandıkları yazıyor.

Tümgeneraller Ferdi Korkmaz, Nuh Köroğlu, Engin Çırakoğlu, Tekin Aktemur, Gökhan İnan; tuğgeneraller Eyüp Subaşı ve Osman Kılıç’ı emekliye sevk etmişler, ancak Jandarma Genel Komutanlığı emrine alındıkları yazıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com