İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Yerlikaya’dan operasyon’ açıklaması: Tasarruf için…

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın dört yardımcısının özel kalemlerinde ve korumalarında çalışan toplam 69 polisin görevlerine son vermesi 'bakanlıkta operasyon' şeklinde yorumlanmıştı. İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araçları ve koruma polislerinin azaltıldığını açıkladı.

  • ü
  • 04 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanlığı, Bakan Ali Yerlikaya’nın yardımcılarının koruma polislerinin görevden çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu görevden çekmenin “bakanlıkta operasyon”, “Yerlikaya’dan yeni operasyon” şeklinde basına yansıması üzerine, söz konusu işlemin “tasarruf” nedeniyle alındığı kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla hem bakanın, hem de yardımcılarının koruma araç ve koruma polislerinin sayısının azaltıldığı vurgulandı.

Açıklamada, “Tasarruf tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla; Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

T24’te yer alan habere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın dört yardımcısının özel kalemlerinde ve korumalarında çalışan toplam 69 polisi başka göreve atadığı vurgulandı. Görevden alınan polislerin yerine ise atama yapılmadığı kaydedildi.

Söz konusu görevden çekme “bakanlıkta operasyon”, “Yerlikaya’dan yeni operasyon” şeklinde basına yansımıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com