İBB’den Bakan Işıkhan’a: SGK’ye prim borcu 3,3 değil 2,4 milyar lira

İBB'nin SGK'ye 3,3 milyar lira prim borcu olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a İBB'den yanıt geldi: İBB’nin vergi ve SGK borcu yok. Şirketlerimizin SGK borcu 2.4 milyar TL.

  • ü
  • 26 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla belediyelerin borçlarının tahsili için harekete geçildi. CHP, 31 Mart seçimlerinden birinci parti çıkmalarının ardından geçmiş dönemlerden kalan borçların tahsili için talimat verilmesindeki amacın, belediyeleri hizmet veremez hale getirmek olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise SGK’ye en fazla borcu olan 5 belediyenin CHP’li olduğunu belirterek, sosyal medya hesabından “Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor. SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘İBB’NİN DEĞİL BAĞLI ŞİRKETLERİN BORCU’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi ise vergi ve SGK’ye prim borcu olmadığını açıkladı. Bağlı şirketlerininse SGK’ye, Bakan Işıkhan’ın dediği gibi 3 milyar 300 milyon lira değil, 2 milyar 400 milyon lira yani yaklaşık 72,7 milyon dolar borcu olduğunu açıkladı.

2019 yılında AKP’li yönetimden devralınan SGK borcunun 361 milyon TL, yani 63,3 milyon dolar olduğu belirtilen açıklamada, personel sayısı 20 bin artmasına rağmen gecikmiş borçtaki artışın 9 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com